TV: Peking till kvartsfinal efter pangmål av Haksabanovic - Blåvitt utslaget

Svenska cupen (herr)

NORRKÖPING. Peking är klart för kvartsfinal i svenska cupen.
Ett kanonmål av Sead Haksabanovic säkrade kryss i gruppfinalen mot Blåvitt.
- En jävla ynnest att få jobba med honom, säger tränaren Rikard Norling till Fotbollskanalen.

Kamratmöte och gruppfinal i svenska cupen. Söndagens match mellan IFK Norrköping och IFK Göteborg var högintressant på förhand.

Peking var farligast till en början men det var gästerna som tog ledningen. I den 26:e minuten drog Gustaf Norlin till med ett avslut från en position utanför straffområdet efter en hörna och efter att bollen touchat en hemmaspelare hamnade den hos en ren Robin Söder. Blåvitt-kaptenen stötte enkelt in 1-0 i bortre hörnet.

Kort därefter var Blåvitt inte långt ifrån att nicka in 2-0, men Pontus Wernblooms avslut från nära håll gick tätt utanför ena stolpen.

I den 34:e minuten trodde nog alla på plats på Platinum Cars Arena att Norrköping skulle kvittera. Efter att en hörna skarvats i ribban via Blåvitt-keepern Giannis Anestis händer fick Kevin Alvarez öppet mål från en meters håll. Då nickade Pekings kantspringare i ribban, varpå Mattias Bjärsmyr rensade undan och träffade Henrik Castegren i huvudet. Hemmalägret ropade efter straff men domaren Adam Ladebäck friade.

Två minuter senare var Pontus Wernbloom nära att öka på till 2-0 igen. Men den gången räddade Oscar Jansson den tidigare landslagsspelarens klackförsök inne i straffområdet.

Det såg ut att stå 1-0 till Göteborg i paus men i den 45:e minuten bjöd Norrköpings ytterforward Sead Haksabanovic på ett pangmål. Han klev in i planen och dundrade, med några meter fram till straffområdet, upp bollen i bortre krysset.

- När jag kommer in så från vänster så är alltid bortre hörnet ledigt, sa Haksabanovic till C More i paus och log.

- Det var en ganska bra träff. Skönt att vi fick det målet.

Den andra halvleken var händelsefattig. Inget av lagen skapade egentligen några större farligheter, fram till den 85:e minuten. Då sköt inhopparen Abdulrazaq Ishaq i stolpen för Peking efter en kontring och kort efter det lobbade Ishaq över när han kom fri mot Giannis Anestis. Innan matchen var slut fick Blåvitt ett bra skottläge, men då sköt August Erlingmark över.

Matchen slutade 1-1 och i och med det tar IFK Norrköping klivet vidare till kvartsfinal i cupen. Den spelas nästa helg och Peking får möta Häcken.

Norrköpings tränare Rikard Norling är tillfreds med vad hans lag presterade mot Blåvitt.

- Det var okej. Vi började bra. Vi fick igång ett bra spel och sen kom de in i det efter 25 minuter. De fick väl till några anfall som tryckte tillbaka oss lite och då jämnade väl matchen ut sig lite, säger Norling.

- Sen var det ju en vinna eller försvinna-karaktär på matchen. Det var mycket kamp och vi lyckades, med hjälp av Seads fantastiska mål, komma in i matchen och även visa att vi är kapabla till att stänga en match när det betyder så mycket.