SVENSKKOLLEN: Äntligen för Fransson - debut efter tre månaders väntan

Svenskkollen (Herr)

Alexander Fransson fick göra debut för AEK Aten.
Detta efter tre månaders väntan i Grekland.
Här är veckans Svenskkollen.

OBS! Siffrorna efter spelarnas namn och klubblag anger tävlingsmatcher(cup/liga) och antalet gjorda mål. För målvakter är det antalet hållna nollor istället för mål. För att vara med i Svenskkollen ska man spela i en högstaliga, eller i en andraliga i England, Italien, Frankrike, Spanien eller Tyskland. Spelare som är låsta till ett annat landslag är inte med på listan.

BELGIEN

Kristoffer Olsson, RSC Anderlecht – 40/0
26-åringen satt på bänken i det mållösa mötet med Club Brügge. Anderlecht är trea i mästerskapsgruppen, tio poäng bakom ledande Union St. Gilloise.

Gustav Engvall, KV Mechelen – 18/0

Anfallaren agerade åter inhoppare och kom in i minut 67 borta mot Genk. Betyget i tidningen Gazet van Antwerpen blev 6/10. Hans lag förlorade med 2-4 och är trea i kvalgruppen till Conference League.

Kerim Mrbati, KV Mechelen – 34/10
Den offensive mittfältaren spelade 90 minuter mot Genk och fick betyget sex i GVA.

BOSNIEN-HERCEGOVINA

Ferhad Ayaz, Borac Banja Luka – 9/2
27-åringen blev utbytt i halvtid under 1-0-segern mot FK Sarajevo. Borac är trea i Premijer Liga.

BULGARIEN

Jack Lahne, Botev Plovdiv (utlånad från Amiens SC) – 6/1
Anfallaren hoppade in i den 81:a minuten i 0-2-förlusten mot Levski Sofia. Botev ligger trea i Efbet Liga.

CYPERN

Franz Brorsson, Aris Limassol – 13/0

26-åringen agerade högerback för andra matchen i rad, när Aris spelade 1-1 mot Pafos FC. Hans lag är fyra i mästerskapsserien.

DANMARK

Patrik Carlgren, Randers FC – 40 matcher/6 nollor
30-åringen stod i mål i 2-1-segern mot Brøndby och fick betyget 3/6 i tidningen Ekstra Bladet.

Simon Tibbling, Randers FC – 37/0
Mittfältaren satt på bänken mot Brøndby.

Mattias Andersson, Randers FC – 3/0
23-åringen är skadad och kan missa resten av våren, enligt tidningen Randers Amtsavis.

Hugo Andersson, Randers FC – 6/0
Mittbacken byttes in på tilläggstid i ovanstående match. Randers är förbi Brøndby och placerar sig som femma i mästerskapsserien.

Karl-Johan Johnsson, FC Köpenhamn – 4/0 nollor

Målvakten satt på bänken mot FC Midyjylland.

Johan Guadagno, FC Köpenhamn – 0/0 nollor
19-åringen var varken i A-lags- eller U19-spel.

Roony Bardghji, FC Köpenhamn – 14/2
Högeryttern tog inte plats i FCK-truppen och lämnades utan speltid för första gången sedan han fick chansen i A-laget.

Viktor Claesson, FC Köpenhamn – 6/1
30-åringen spelade 85 minuter i 0-0-matchen mot Midtjylland och gavs betyget två. Resultatet innebär att avståndet ner till tvåan FCM alltjämt är tre poäng.

Joel Andersson, FC Midtjylland – 42/2
Wingbacken byttes ut i minut 66 mot FCK. Betyget blev 3/6 i Ekstra Bladet.

Simon Hedlund, Brøndby – 34/2
Anfallaren var avstängd i den senaste omgången.

Rasmus Wikström, Brøndby – 1/0
Mittbacken satt på bänken mot Randers.

Carl Björk, Brøndby – 7/0
22-åringen kom in i slutminuterna mot Randers. Förra årets mästare har sex raka förluster och är sist i mästerskapsserien.

Jacob Rinne, Ålborg BK – 28/12 nollor
Målvaktens lag förlorade med 2-4 borta mot Silkeborg, som tar över tredjeplatsen från AaB. 28-åringen fick betyget två.

Eric Kahl, AGF Århus – 24/2
Vänsterbacken missade matchen mot Odense med en skada.

Viktor Noring, AGF Århus – 0/0 nollor
Målvakten fick inte plats på bänken mot Odense.

Emil Holm, SønderjyskE (utlånad från Spezia) – 26/3
21-åringen spelade varken mot Vejle eller i cupmatchen mot Odense på grund av en skada.

Daniel Svensson, FC Nordsjælland – 23/1
Vänsterbacken gjorde sitt första mål för klubben när han nickade in 1-1-målet borta mot Viborg i minut 84.

Benjamin Nygren, FC Nordsjælland – 7/0
20-åringen satt på bänken hela matchen mot Viborg. Nordsjælland är trea i nedflyttningsserien.

Kevin Custovic, Velje BK – 15/1
22-åringen är borta resten av säsongen.

Lucas Hägg Johansson, Vejle BK – 0/0 nollor
Målvakten satt på bänken mot i både cup- och ligaspel.

Robert Gojani, Silkeborg IF – 18/0
Mittfältaren spelade fram till ett av målen i segern mot Ålborg innan han byttes ut i slutminuterna, och kvitterade ut en femma i betyg.

Marokhy Ndione, Viborg FF – 2/0
22-åringen petades från bruttotruppen mot Nordsjælland.

ENGLAND

Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United – 33/0
Mittbacken fick 90 minuter både i 1-1-matchen mot Chelsea och mot Brentford (3-0). 27-åringen gavs betyget 6/10 och sedan en sjua i tidningen Manchester Evening News.

Anthony Elanga,  Manchester United – 24/2
19-åringen byttes ut på tilläggstid mot Chelsea och fick 75 minuter mot Brentford, där han också assisterade till Uniteds första mål. Betyget blev fem respektive sex. United är sexa i Premier League.

Emil Krafth, Newcastle United – 20/0
Högerbacken utgick i den 85:e minuten mot Liverpool (0-1) och fick betyget 7/10 i tidningen The Chronicle. Newcastle halkar ner till tionde plats i tabellen efter förlusten.

Pontus Jansson, Brentford – 36/2
Spelade hela förlustmatchen mot Man United och gavs betyget 6/10 av sajten football.london. Hans lag är på 14:e plats i Premier League.

Ken Sema, Watford – 17/0
28-åringen bänkades på nytt, i 1-2-nederlaget mot Burnley. Watford är nästjumbo och i praktiken klar för nedflyttning.

Robin Olsen, Aston Villa (utlånad från Roma) – 0/0 nollor
Målvakten satt på bänken när Villa skickade ner Norwich till The Championship efter 2-0-segern.

Dejan Kulusevski, Tottenham (utlånad från Juventus) – 15/3
22-åringen byttes in efter 55 minuter och slog till med två assister i 3-1-segern mot Leicester. Betyget i football.london blev 8/10 och Spurs skuggar Arsenal på den sista Champions League-platsen.

Viktor Gyökeres, Coventry City – 45/17
Anfallaren gjorde Coventrys tröstmål i den 90:e minuten mot Huddersfield (1-2), och gavs betyget 7,5/10 i tidningen Coventry Telegraph. City är elva i The Championship inför den sista omgången.

FINLAND

Jakob Tånnander, HJK Helsingfors – 3/1 nollor
Fick inte plats i truppen mot Helsingfors IFK och spelade i reservlaget sedan.

Gustaf Backaliden, VPS – 8/0
Mittfältare byttes ut efter 66 minuter i förlustmatchen mot KuPS (1-3). VPS är nia i den finska ligan.

FRANKRIKE

Gabriel Gudmundsson, Lille - 33/1
Vänsterbacken spelade 70 minuter när Lille föll med 3-0 mot Troyes i helgen, efter att ha släppt in tre (!) straffmål. Gudmundsson tilldelades ett gult kort i 61:a minuten. Laget ligger tia i Ligue 1.

Jens Cajuste, Reims - 8/2
Mittfältaren är skadad och missade 2-1-segern mot Lorient i söndags. Reims ligger tolva i Ligue 1.

Niclas Eliasson, Nimes - 38/7
Yttern spelade 90 minuter mot Nancy och bidrog starkt till 3-1-segern genom att göra två assist. Nimes ligger nu åtta i Ligue 2.

Isak Pettersson, Toulouse - 5/2
Målvakten satt på bänken när ett redan uppflyttningsklart Toulouse förlorade borta mot Rodez (1-0) under måndagen.

GREKLAND

Daniel Sundgren, Aris - 29/1
Högerbacken hoppade in i den 84:e minuten i 1-0-förlusten mot Panathinaikos i söndags. Aris ligger fyra i ligan.

Muamer Tankovic, AEK Aten - 17/1
Missade 1-1-mötet med Paok i helgen på grund av skada. AEK ligger femma i ligan.

Alexander Fransson, AEK Aten - 1/0
Mittfältaren fick göra debut för sin nya klubb, efter tre månaders väntan. Hoppade in i 86:e minuten mot Paok. Den ex-allsvenske profilens första spelminuter har uppmärksammats av många medier i Grekland, som påtalat just den långa perioden av utebliven speltid.

Johan Mårtensson, Panetolikos - 14/0
Mittfältaren satt på bänken när Panetolikos slog Ofi med 1-0. Laget ligger femma i nedflyttningsserien och kommer hålla sig kvar i högstaligan.

Jonathan Morsay, Panetolikos - 29/2
Spelade 70 minuter mot Ofi.

Jacob Une Larsson, Panetolikos (på lån från Djurgården) - 10/0
Mittbacken spelade hela matchen mot Ofi.

Ramon Pascal Lundqvist, Panathinaikos (på lån från Groningen) - 12/1
Mittfältaren är på väg in i full träning efter sin meniskskada, men missade helgens 1-0-seger mot Aris. Panathinaikos ligger nu trea i ligan.

August Erlingmark, Atromitos - 14/2
Spelade hela matchen när Atromitos kryssade (1-1) mot Volos i helgen. Laget kommer klara sig kvar i högstaligan.

ISLAND

Sebastian Starke Hedlund, Valur - 8/0
Mittbacken spelade hela matchen mot KR (seger med 2-1) i helgen.

Johannes Vall, IA - 5/0
Spelade hela matchen i 1-1-mötet med Fram under måndagen.

Emil Berger, Leiknir - 5/0
Mittfältaren var avstängd i 1-1-mötet med IBV i söndags.

Oliver Ekroth, Vikingur - 7/0
Mittbacken har en svängig vecka bakom sig. Först vann Vikingur med 4-1 hemma mot Keflavik och därefter blev det förlust med 5-4 (!) hemma mot Stjarnan. Ekroth spelade 90 minuter i båda matcherna.

Pontus Lindgren, KR - 1/0
Backen gjorde debut för sin nya klubb i helgen, då man föll med 2-1 mot Valur.

ITALIEN

Zlatan Ibrahimovic, Milan - 24/8
Forwarden hoppade in i den 67:e minuten när Milan besegrade Fiorentina med 1-0 i helgen. Segern gör att laget, som leder serien, har två poäng ner till tvåan Inter med tre omgångar kvar att spela.

Albin Ekdal, Sampdoria - 26/0
Mittfältaren spelade hela matchen när Sampdoria tog en tung 1-0-seger hemma mot Genoa i lördags. Laget tog därför klivet upp på plats 15 i Serie A, och man har sju poäng ner till nedflyttningsplats.

Mattias Svanberg, Bologna - 34/3
Först spelade mittfältaren 67 minuter i 2-1-segern mot Inter och därefter hoppade han in i den 69:e minuten i 0-0-mötet med Roma i helgen. Bologna ligger på plats 13 i Serie A.

Aimar Sher, Spezia - 2/0
Mittfältaren satt på bänken mot Lazio (förlust med 4-3) i lördags. Spezia ligger på plats 16 i Serie A och har sju poäng ner till nedflyttningsplats.

Riccardo Gagliolo, Salernitana - 17/0
Mittbacken hoppade in i den 67:e minuten när Salernitana tog en poäng borta mot Atalanta (1-1) under måndagen. Laget har två poäng upp till säker mark i Serie A, och en match mindre spelad än Cagliari som ligger ovanför strecket.

Marcus Rohdén, Frosinone - 22/1
Mittfältaren hoppade in i 56:e minuten i 3-0-förlusten mot Spal. Frosinone ligger åtta i Serie B och kommer få kvala upp till högstaligan.

John Björkengren, Lecce - 23/0
Mittfältaren satt på bänken när Lecce föll med 2-1 i viktiga matchen mot Vicenza. Laget leder fortsatt Serie B men har numera ”bara” två poäng ner till kval, med en omgång kvar att spela.

KANADA

Alexander Achinioti Jönsson, Forge FC - 4/1
Forge har inte spelat sedan senaste svenskkollen.

KINA

Sam Larsson, Dalian Professional - 0/0
Ligaspelet har inte startat än. Dalian åkte ur högstadivisionen den gångna säsongen.

Marcus Danielson, Dalian Professional - 0/0

KROATIEN

Alexander Kacaniklic, Hajduk Split - 12/0
Inte med i truppen när Hajduk slog jumbon Dragovoljac med 2-1. Laget ligger nu tvåa i ligan och har fyra poäng upp till ettan Dinamo Zagreb, med tre omgångar kvar att spela.

NEDERLÄNDERNA

Simon Gustafson, Utrecht - 18/3
Mittfältaren spelade hela matchen mot NEC (seger med 1-0) i fredags. Utrecht ligger sjua i Eredivisie.

Pontus Almqvist, Utrecht (på lån från Rostov) – 4/0
Forwarden hoppade in i 59:e minuten mot NEC.

Emil Bergström, Willem II (på lån från Utrecht) - 14/0
Mittbacken var inte med i truppen till matchen mot PSV (förlust med 4-2) i helgen. Willem II är jumbo i Eredivisie och har tre poäng upp till säker mark, med tre omgångar kvar att spela.

Max Svensson, Willem II - 31/1
Forwarden spelade 67 minuter mot PSV.

Paulos Abraham, Groningen - 27/0
Forwarden spelade hela matchen när Groningen föll med 3-1 mot RKC Waalwijk i söndags. Laget ligger åtta i Eredivisie.

Daleho Irandust, Groningen - 16/2
Mittfältaren spelade hela matchen mot RKC Waalwijk.

Yahya Kalley, Groningen - 4/0
Satt på bänken mot RKC Waalwijk.

Alex Mortensen, Groningen (på lån från Kalmar FF) - 2/0
Får främst speltid i reservlaget.

Isac Lidberg, Go Ahead Eagles - 33/6
Forwarden spelade 74 minuter och gjorde ett mål i en 2-1-förlust mot Vitesse i söndags. Go Ahead Eagles ligger nia i Eredivisie.

Amin Sarr, Heerenveen - 10/3
Forwarden spelade hela matchen mot Cambuur (3-3) i helgen. Heerenveen ligger tia i Eredivisie.

Rami Kaib, Heerenveen, 21/0
Vänsterbacken satt på bänken under hela matchen mot Cambuur.

Rami Al Hajj, Heerenveen - 13/1
Mittfältaren satt på bänken under hela matchen mot Cambuur.

Tesfaldet Tekie, Fortuna Sittard - 22/1
Mittfältaren spelade hela matchen när Fortuna Sittard förlorade med 3-1 mot Feyenoord. Laget har tre poäng ner till kval.

Ryan Johansson, Fortuna Sittard (på lån från Sevilla) - 6/0
Utanför truppen mot Feyenoord.

Emil Hansson, Heracles - 22/0
Startade mot Twente (1-1) i helgen och bjöd på assisten till Heracles mål. Laget är tolva i Eredivisie.

Samuel Armenteros, Heracles - 5/1
Forwarden hoppade in i 72:a minuten mot Twente.

Jesper Karlsson, AZ - 43/19
Forwarden spelade 87 minuter i 1-1-mötet med Sparta Rotterdam i helgen. AZ ligger femma i Eredivisie och Karlsson är tvåa i skytteligan.

Patrik Wålemark, Feyenoord - 11/1
Yttern fick ingen speltid i Europa Conference League-semifinalen mot Marseille (seger med 3-2) men hoppade in i den 57:e minuten i 3-1-seger mot Fortuna Sittard i ligan i helgen. Feyenoord ligger trea i Eredivisie.

NORGE

Liridon Kalludra, Kristiansund - 4/0
Kristiansund har inte spelat sedan senaste svenskkollen.

Tom Pettersson, Lillestrøm - 2/1
Gjorde säsongens första start i ligaspelet (missade de första matcherna på grund av skada) och då kom även mittbackens första ligamål för säsongen. Pettersson gjorde ett av målen i 2-0-segern hemma mot Ålesund och succén fortsätter för Lillestrøm, som nu toppar tabellen efter 13 poäng på fem matcher. Det är lagets bästa säsongsstart sedan 2007.

- Det här var vackert. Nu var jag bara skadad i två och en halv vecka, men det är jävligt tungt att sitta på läktaren. Så det var fint att vara tillbaka. Det är ännu bättre att göra mål, ta en seger och hålla nollan, säger Pettersson till Eurosport enligt Nettavisen.

Leopold Wahlstedt, Odd - 4/1 nolla
Odd har inte spelat sedan senaste svenskkollen.

Adam Andersson, Rosenborg - 1/0
Rosenborg har inte spelat sedan senaste svenskkollen.

Jonathan Augustinsson, Rosenborg - 0/0

Pavle Vagic, Rosenborg - 4/0

Stefano Vecchia, Rosenborg - 3/1

William Kurtovic, Sandefjord - 4/0
Sandefjord har inte spelat sedan senaste svenskkollen.

Aleksander Damnjanovic Nilsson, Sandefjord (lån från Malmö FF) - 4/0

Guillermo Molins, Sarpsborg - 4/2
Sarpsborg har inte spelat sedan senaste svenskkollen.

Anton Salétros, Sarpsborg - 4/1

Kevin Kabran, Viking - 5/1
Utbytt efter 75 minuter i 5-1-segern hemma mot Haugesund utan att noteras i poängprotokollet. I övrigt noterar vi att Bodø/Glimt-spelaren Ulrik Saltnes stängs av i två matcher efter att ha knäat en liggande Kabran i ryggen i den fjärde omgången. En situation som skapade stora rubriker i Norge.

Amor Layouni, Vålerenga - 4/0
Vålerenga har inte spelat sedan senaste svenskkollen.

David Fällman, Ålesund - 5/0
Utbytt efter 83 minuter i bortaförlusten mot Lillestrøm (0-2).

POLEN

Mikael Ishak, Lech Poznan - 30/16
Det blev ingen cuptitel för Lech Poznan. Det står klart efter måndagens finalförlust mot den regerande cupmästaren Rakow (1-3), där Ishak spelade hela matchen. I ligaspelet toppar Rakow tabellen på bättre inbördes möten än just Lech. Lagen står på samma poäng, 65, med tre omgångar kvar.

Jesper Karlström, Lech Poznan - 34/1
Utbytt efter 84 minuter när Lech föll i cupfinalen mot Rakow under måndagskvällen.

Henrik Castegren, Lechia Gdansk - 0/0
Backen har fortfarande inte gjort tävlingsdebut för Lechia efter flytten från IFK Norrköping i februari. För den polska sajten Gol24 förklarar Lechias tränare att han främst ser Castegren som en spelare för nästa säsong, men att det kan bli aktuellt med en eller två matcher för svensken i vår.

Joseph Ceesay, Lechia Gdansk - 19/0
Startade som högerback och gjorde säsongens fjärde assist när han spelade fram till 2-0-målet borta mot Zaglebie Lubin. Efter att även ha fått syna det gula kortet blev Ceesay utbytt efter 66 minuter. Då tappade Lechia till 2-2. Lechia ligger fyra, men kommer inte sluta högre upp i tabellen än så.

Mattias Johansson, Legia Warszawa - 29/1
Gjorde comeback efter skada och spelade 63 minuter när Legia åkte på sin tredje raka förlust i ligaspelet efter 1-2 borta mot Stal Mielec. Legia ligger tolva.

Joseph Colley, Wisla Krakow - 10/0
Klev rakt in i startelvan efter skada och spelade 90 minuter i 0-0-matchen borta mot Cracovia. Wisla Krakow ligger på 16:e plats med tre omgångar kvar och måste klättra i tabellen för att stanna kvar i högstaligan. Upp till säker mark skiljer två poäng.

Sebastian Ring, Wisla Krakow - 4/1
Trots att Ring blev målskytt senast fick vänsterbacken nöja sig med en plats på bänken mot Cracovia. Och på bänken blev han kvar matchen ut.

PORTUGAL

Tim Söderström, Maritimo - 2/0
Efter en plats på avbytarbänken senast var Söderström återigen utanför matchtruppen i 0-1-förlusten mot Benfica. Maritimo ligger sjua.

Philip Tear, Tondela - 0/0
Målvakten var ännu en gång utanför truppen i 1-1-krysset mot Pacos de Ferreira.

QATAR

Carlos Strandberg, Al-Sailiya SC - 13/3
Säsongen i Qatar är slut. Al-Sailiya klarade sig kvar i högstaligan efter kval och vann qatariska cupen.

RYSSLAND

Besard Sabovic, Chimki - 23/1
Mittfältaren byttes ut skadad i slutet av första halvlek hemma mot Ufa (1-1) och fick dessförinnan ett gult kort. Chimki ligger elva med tre matcher kvar och spelar för att undvika negativt kval.

SAUDIARABIEN

Robin Quaison, Al-Ettifaq - 16/6
Den saudiarabiska ligan har tagit uppehåll fram till den 5 maj.

SKOTTLAND

Filip Helander, Rangers - 11/2
Helander har åkt på en fotskada och missar resten av säsongen. Rangers är på andra plats i den skotska högstaligan.

Melker Hallberg, St. Johnstone - 13/0
Hallberg stod i helgen för 90 minuter i 1-0-förlusten mot St. Mirren på hemmaplan i ligaspelet. St. Johnstone är nästjumbo i nedflyttningsserien.

Carl Starfelt, Celtic - 46/0
Starfelt stod i helgen för 90 minuter mot rivalen Rangers (1-1) på hemmaplan i ligan. Celtic toppar tabellen med sex poäng ner till just Rangers på andra plats i ligaspelet.

SLOVENIEN

Max Watson, NK Maribor - 12/0
Watson gjorde i helgen 90 minuter mot Koper (1-1) hemma i den slovenska högstaligan. Maribor toppar ligan.

SPANIEN

Alexander Isak, Real Sociedad - 38/9
Isak hoppade i helgen in i den 65:e minuten mot Rayo Vallecano (1-1) på bortaplan i La Liga. Isaks lag är på sjätte plats i den spanska högstaligan.

John Guidetti, Deportivo Alavés - 12/1
Guidetti var på väg att lämna Alavés för AIK under det svenska transferfönstrets sista dag, men övergången gick inte igenom och därmed ser han i stället ut att ansluta till AIK vid Alavés-avtalets slut i sommar. I förra veckan var han utanför truppen i 2-1-segern mot Villarreal hemma i La Liga. Alavés är nästjumbo och riskerar nedflyttning till den spanska andraligan.

Ludwig Augustinsson, Sevilla - 27/0
Augustinsson blev i förra veckan kvar på bänken mot Cadiz (1-1) hemma i La Liga. Sevilla är på tredje plats i den spanska högstaligan.

SYDKOREA

Jonathan Ring, Jeju United - 9/2
Ring stod i förra veckan för 66 minuter på planen mot FC Anyang hemma i den tredje omgången i den sydkoreanska cupen. Efter full tid stod det fortfarande 0-0 och sedan vann Jeju United med 3-0 efter förlängning. I ligan är Jeju United på femte plats.

Kevin Höög Jansson, Gangwon FC - 2/0
Höög Jansson spelade inte någon match i förra veckan. Gangwon är på åttonde plats i den sydkoreanska högstaligan.

THAILAND

Niran Hansson, Buriram United - 1/0
Hansson spelade inte någon match i förra veckan. Buriram United toppar den thailändska högstaligan.

Anthonio Sanjairag, Chonburi FC - 3/0
Sanjairag spelade inte någon match i förra veckan. Chonburi är på femte plats i den thailändska högstaligan.

William Weidersjö, Port FC - 7/0
Weidersjö, som anslöt från Hammarby TFF i vintras, spelade inte någon match i förra veckan. Port FC är på åttonde plats i den thailändska högstaligan.

TJECKIEN

Aiham Ousou, Slavia Prag - 35/1
Mittbackslöftet blev i helgen kvar på bänken mot Viktoria Plzen (1-1) på hemmaplan i ligan. Slavia Prag är på andra plats i högstaligan.

TURKIET

Jimmy Durmaz, Fatih Karagümrük - 31/1
Durmaz var i förra veckan avstängd i 2-1-segern mot Konyaspor på bortaplan i Süper Lig. Fatih Karagümrük är på sjunde plats i den turkiska högstaligan.

Eric Björkander, Altay SK – 24/1
Den tidigare Mjällby AIF-backen gjorde i förra veckan 90 minuter i 1-0-segern mot Hatayspor på bortaplan i Süper Lig. Altay är på 17:e-plats och riskerar nedflyttning till den turkiska andraligan.

Sebastian Holmén, Caykur Rizespor - 33/0
30-åringen var i helgen avstängd när det blev seger med 7-1 mot Göztepe på bortaplan i Süper Lig. Rizespor är på 18:e-plats och riskerar nedflyttning till den turkiska andraligan.

Deniz Hümmet, Caykur Rizespor - 27/1
Anfallaren fick i förra veckan ett tio minuter långt inhopp i 7-1-segern mot Göztepe på bortaplan i Süper Lig. Rizespor är på 18:e-plats och riskerar nedflyttning till den turkiska andraligan.

TYSKLAND

Emil Forsberg, RB Leipzig - 43/10
30-åringen stod i förra veckan för 19 minuter i 1-0-segern mot Rangers hemma i första semifinalmötet i Europa League, och gjorde sedan tio minuter i 3-1-förlusten mot Borussia Mönchengladbach på bortaplan i Bundesliga. Leipzig är därmed femma i ligan.

Sebastian Andersson, Köln – 29/3
Andersson var i helgen utanför truppen när det blev seger med 4-1 mot Augsburg på bortaplan i Bundesliga. Köln är på sjätte plats i den tyska högstaligan.

Joakim Nilsson, Arminia Bielefeld - 30/2
Nilsson stod i helgen för 90 minuter på planen och blev målskytt mot Hertha Berlin (1-1) på hemmaplan i Bundesliga. Arminia Bielefeld är nästjumbo med två poäng upp till Stuttgart på kvalplats och med sex poäng upp till Hertha Berlin på säker mark i den tyska högstaligan. Nilsson sitter samtidigt på ett utgående avtal med Bielefeld och är, enligt Aftonbladet, överens med St. Louis City om en gemensam framtid. Nilsson förväntas ansluta till St. Louis City i sommar och nästa år gör klubben sin första säsong i MLS.

Oscar Linnér, Arminia Bielefeld - 0/0
Linnér bröt nyligen sitt låneavtal med Gif Sundsvall och sitter i dagsläget på ett kontrakt med Arminia Bielefeld till sommaren 2023. Arminia Bielefeld är nästjumbo med två poäng upp till Stuttgart på kvalplats och med sex poäng upp till Hertha Berlin på säker mark i Bundesliga.

Branimir Hrgota, Greuther Fürth - 33/10
Hrgota stod i förra veckan för 90 minuter och ett mål i bortamötet med Union Berlin (1-1) i Bundesliga. Fürth är jumbo och är klart för nedflyttning till den tyska andraligan.

Andreas Linde, Greuther Fürth - 11/3
Linde stod i förra veckan för 90 minuter mot Union Berlin (1-1) på bortaplan i Bundesliga. Fürth är jumbo och är klart för nedflyttning till den tyska andraligan. Efter degarederingen uttalade sig Linde, för Fotbollskanalen, om sin framtid och sa då så här: ”Jag såg klubbens situation när jag skrev på och visste om att möjligheten att åka ner var ganska stor. Det tog jag in i beräkningarna. Nu får vi se vad som händer. Det kan hända saker, men jag utgår från att jag har kontrakt. Mitt fokus är här och jag kan inte förhålla mig till något annat”.

Sebastian Ohlsson, St. Pauli - 8/0
Ohlsson har opererat sig för en knäskada och blir borta en tid framöver. Högerbackens avtal med den tyska klubben sträcker sig över den här säsongen. St. Pauli är på femte plats i den tyska andraligan.

Eric Smith, St. Pauli - 19/0
Smith var i förra veckan utanför truppen mot Nürnberg (1-1) hemma i den tyska andraligan. St. Pauli har sedan tidigare bekräftat att svensken är borta på grund av en vadskada. St. Pauli är femma i 2. Bundesliga.

Svante Ingelsson, Hansa Rostock - 28/1
Ingelsson stod i helgen för 71 minuter på planen mot Paderborn (0-0) hemma i 2. Bundesliga. Nykomlingen Hansa Rostock är på 13:e-plats i andraligan.

Nils Fröling, Hansa Rostock - 8/3
Fröling kom inte till spel i helgens ligamatch mot Paderborn (0-0) hemma i 2. Bundesliga. Nykomlingen Hansa Rostock är på 13:e-plats i andraligan.

Niklas Hult, Hannover 96 - 30/1
32-åringen var i förra veckan utanför truppen när det blev seger med 2-0 mot Karlsruher på hemmaplan i 2. Bundesliga. Hannover är på 14:e-plats i den tyska andraligan.

Kristoffer Peterson, Fortuna Düsseldorf - 26/1
Peterson gjorde i förra veckan 62 minuter på planen och stod för en assist i 3-1-segern mot Heidenheim på bortaplan i 2. Bundesliga. Fortuna Düsseldorf är placerat på tionde plats i den tyska andraligan.

Marko Johansson, Hamburg - 7/2
Nyligen kom besked om att Johansson blivit exkluderad från A-truppen under den resterande delen av säsongen. Tränaren Tim Walter uttalade sig, enligt den tyska tidningen Bild, så här om beslutet: ”Det handlar mer om mentalitet. Marko har fortfarande saker att lära. Han är fortfarande en ung målvakt och saker är annorlunda. Om vi kan pusha honom och han kan lära sig, då kommer han bli ännu bättre än han redan är”. Enligt Bild har Tim Walter anklagat Johansson för att ha tränat dåligt, samt att svensken inte tagit sitt jobb på så stort allvar som tränarstaben kräver i klubben. HSV är på fjärde plats i den tyska andraligan.

Thomas Poppler Isherwood, Darmstadt - 23/0
Isherwood gjorde i helgen 90 minuter på planen i 6-0-segern mot Erzgebirge Aue på hemmaplan 2. Bundesliga. Darmstadt är på andra plats i andraligan.

USA

Robin Jansson, Orlando City - 10/0
Jansson stod i helgen för 90 minuter och en assist i 2-1-segern mot Charlotte på hemmaplan i MLS. Orlando är trea i den östra divisionen.

Anton Tinnerholm, New York City – 0/0
Högerbacken drog i fjol av sin ena hälsena och är ännu inte redo för spel. New York City, som är regerande mästare, är på femte plats i den östra divisionen i MLS.

Adam Lundqvist, Houston Dynamo - 9/0
Lundqvist stod i helgen för 90 minuter på planen och en assist i 2-1-förlusten mot Austin på hemmaplan i MLS. Houston är sjua i den västra divisionen.

Oskar Ågren, San Jose Earthquakes - 1/0

Ågren blev i helgen kvar på bänken i 3-0-förlusten mot New York City borta i MLS. San Jose är nästjumbo i den västra divisionen.

Christopher McVey, Inter Miami - 10/0
Försvararen stod i förra veckan för 90 minuter på planen i 2-0-förlusten mot New England på bortaplan i MLS. Inter Miami är tolva i den östra divisionen.

ÖSTERRIKE

Alex Timossi Andersson, Austria Klagenfurt (utlånad från Bayern München) - 30/5
Timossi Andersson stod i förra veckan för 79 minuter mot Rapid Wien (2-2) på bortaplan i den österrikiska högstaligan. Klagenfurt är sexa i mästerskapsserien.

Tim Prica, WSG Tirol (utlånad från Ålborg) - 11/0
20-åringen stod i förra veckan för 31 minuter och en assist i 4-0-segern mot LASK på hemmaplan i ligan. Pricas lag toppar nedflyttningsserien i Österrike.

Publicerad 2022-05-03 kl 15:23