Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Allsvenska tränarna tror på svenska landslaget

Foto: TT

Det är mycket snack om Sveriges tuffa EM-grupp. Men majoriteten av de allsvenska tränarna tror att Zlatan Ibrahimovic och gänget minst går vidare från gruppspelet.
- Det som talar för detta är en bra känsla bara, säger AIK:s Rikard Norling, som tror på final.

Sveriges lottning har beskrivits som riktigt tuff. Irland, Italien och Belgien — kommer de att sätta stopp för en svensk succé redan i gruppspelet?

Inte alls, om du frågar de allsvenska tränarna. Av nio tränare som svarat på TT:s fråga om hur det går för Sverige i EM tror åtta att Blågult går vidare från gruppen.

- Jag tror att de går till åttondelsfinal. Sen är det omöjligt att ha någon uppfattning, eftersom man inte vilka de får möta, säger IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson.

AIK:s Rikard Norling tror till och med att Sverige går hela vägen till final.

- Jag tror Sverige går längre än till semifinal. Det som talar för detta är en bra känsla bara. Det är bra spelare, bra ledning och med lite flyt så är vi där.

Den enda av de nio tränarna som inte tror att Sverige går vidare från gruppen är Gefles Roger Sandberg, som tror att gruppmotståndarna inte alls passar Sverige.

Enkät med allsvenska tränare om Sveriges EM-chanser

Roger Franzén, tränare Gif Sundsvall:

- Det är en svår grupp, jag hoppas att vi tar oss vidare. Nyckelmatchen blir första matchen. Vi börjar där, det blir tråkiga svar men vi vet ju inte vilka det i så fall blir i åttondelen så det går inte ens att gissa längre än så. 

Henrik Rydström, Kalmar FF:

- Vi tar oss vidare från gruppen till åttondelsfinal. Där åker vi ut på straffar mot något lag som vi egentligen tycker att vi är bättre än.

Peter Gerhardsson, Häcken:

- Vi klara gruppen och tar oss fram till en kvartsfinal. Men där åker vi ut på straffar. 

Janne Andersson, IFK Norrköping:

- Jag hoppas och tror att Sverige går vidare från gruppen. Sen kan det gå lite hur som helst, det är ju lite lotteri beroende på vilket lag man möter. 

Alexander Axén, Örebro:

- Jag tror att Sverige går vidare från gruppen. Men sen blir det för tufft, då blir motståndet för bra helt enkelt.

Roger Sandberg, fd Gefle:

- Jag tror tyvärr att EM-resan tar slut efter gruppspelet. Det är en känsla jag har, för jag tror att Sverige faktiskt spelar i en väldigt svår grupp och framför allt så tror jag att det är ett motstånd som passar dem illa. Jag tror till exempel att Italien och Irland är väldigt svåra motståndare för just Sverige, eftersom det är väldigt hårt jobbande motståndare som är väldigt bra på att försvara sig och de kommer förmodligen inte ha något emot att Sverige har ett visst bollinnehav och då finns det en stor risk att motståndarna kontrar på Sverige. Jag tror helt enkelt att det blir för svåra matcher. Tyvärr. 

Rikard Norling, AIK:

- Jag tror Sverige går längre än till semifinal. Det som talar för detta är en bra känsla bara. Det är bra spelare, bra ledning och med lite flyt så är vi där (i finalen).

Jörgen Lennartsson, Göteborg:

- Jag tror att Sverige går vidare från gruppen. Det finns ju en möjlighet att gå vidare som trea också. Sen hänger mycket på lottning, avstängningar, skador och i vilken form spelarna är när det gått 14 dagar i turneringen. Det är svårt spekulera i och gissa. 

Pelle Olsson, Djurgården:

- Jag tror att de går till åttondelsfinal. Sen är det omöjligt att ha någon uppfattning, eftersom man inte vilka de får möta. Det blir ett sånt otroligt spann mellan lagen när det är så många lag med. Stöter man på något av de allra bästa lagen, som Tyskland eller Spanien, så blir det jäkligt svårt.

Publicerad 2016-06-10 kl 15:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons