Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Almebäck nobbar ÖSK-förlängning: ”Måste ut i Europa”

KAPSTADEN. Michael Almebäck vill nå riktiga landslaget.
Därför vill han ut i Europa – och nobbar ÖSK-kontrakt.
- Ett måste att spela i en bättre liga, säger han till fotbollskanalen.se.

För andra året i rad är Örebros mittback Michael Almebäck med landslaget på vinterturné. Inget snack om att Erik Hamrén har ett gott öga till backen:

- Ja, det får du fråga honom, men det tror jag, förra året gick det bra och han gillar ju folk med rätt inställning och det har jag verkligen, säger Almebäck.

- Tycker att jag tog ett stort kliv i allsvenskan förra året det gick mycket bättre även om jag inte fick lika mycket uppmärksamhet och jag kommer hit med ett större självförtroende.

Michael Almebäck har siktet inställt på det riktiga landslaget, och han hymlar inte om vad som krävs då.
En flytt från Örebro och allsvenskan:

- Man måste ut i Europa och spela i en bättre liga och känna på ett högre tempo, det är bara Anders (Svensson) och Tobbe (Hysén) som är med i landslaget och klarar av det, men de har rutin. Det är bland det viktigaste för en, att komma ut och få rutin, speciellt som mittback.

Den gamle BP-talangen har bara ett år kvar på kontraktet med Örebro och mycket längre lär det inte bli:

- Vi har pratat lite men jag har sagt att jag inte vill förlänga, säger han.
- Det vet Örebro om, och det får de ta, jag vet att ÖSK vill mitt bästa. Så länge Örebro får betalt så, jag har ju ett år kvar.

Beredd på burop på Behrn Arena?

- Äh, om de vill bua får de göra det, jag tänker på mig själv först och främst. Det är som Roni Porokara som gick som Bosman och som fick höra burop. Han hade gjort oerhört mycket för Örebro, men klubben lyckades inte sälja honom, så det är lite dubbelt.

Almebäck är med i landslagstruppen som är uttagen på sikt, men han hoppas på en snabbare utväxling:

- Jag siktar på det så fort som möjligt, det är en målsättning, men man måste vara realistisk och se på vilka som spelar på de positionerna och vad de har kvar att ge och hur länge de kan prestera på topp.

Erik Hamrén ser ju mittback som en position där han söker folk – hur ser du på det?

- Det är klart att det finns det, de som är i det riktiga landslaget börjar bli till åren och om några år, om man fortsätter utvecklas, så har man chansen.

Vad lever du på?

- Min snabbhet är min främsta styrka och den gör mig ganska unik jämfört med andra mittbackar och sedan fysiken överlag. Sedan är det inställningen.

Vi lär få se prov på den mot Botswana redan onsdag eftermiddag, för allt talar för att ÖSK-backen får starta årets första landskamp.

Publicerad 2011-01-18 kl 14:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons