POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Anders Andersson: "Janne kan vara rätt man att lyfta fram de unga"

Fotbollskanalen kan avslöja att Janne Andersson blir Sveriges nya förbundskapten.
- Det finns ett väldigt starkt, ungt garde i svensk fotboll som han kan vara rätt man att lyfta upp, säger TV4:s expert Anders Andersson.

Janne Andersson blir enligt uppgift till Fotbollskanalen ny förbundskapten. Han lämnar IFK Norrköping i sommar och blir då Erik Hamréns efterträdare. En oväntad men positiv nyhet, säger TV4-experten Anders Andersson.

- Spontant är jag överraskad men det är väldigt kul! Han är ju en karaktär med temperament och stort fotbollskännande. Jag tror att han kan den här vägen nu. Efter det han har gjort med Norrköping har jag fått ännu högre tankar om honom. Jag tycker det är riktigt imponerande hur han satsar på unga och hur han satt en intressant spelidé som lyckats både offensivt och defensivt. 

Tror du att han tvekade? 
- Ja, jag tror nog att han tvekade lite. Efter allt han har gått igenom med Norrköping, hur långt han tagit det här laget. Han är ju kung i staden. Han är väldigt populär, även i gruppen som känns väldigt homogen. Jag tror han känner att det är lite konsigt att hoppa av det nu. Samtidigt finns det ingen tvekan. Är man i den positionen som han är och har jobbat så länge i allsvenskan måste han ju hoppa på det här.

Vad tror du vi får se för förändringar med nye förbundskaptenen?
- Väldigt svårt i och med att jag just fick reda på det och inte har tänkt så mycket på det men det man kan säga om Janne är att han har en väldigt tydlig spelidé. I Norrköping har han dessutom lyckats fantastiskt med sina egna talanger som han har lyft upp och vågat spela med. Han har format dem och just nu finns det ett väldigt starkt, ungt garde i svensk fotboll som han kan vara rätt man att lyfta upp. 

Är Janne Andersson rätt man för jobbet?
  • Ja
  • Nej
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2016-04-06 kl 16:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå