Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Andersson drömmer om jobb utomlands: "Ett svenskt gäng tillsammans skulle kunna göra det väldigt bra"

Sverige (herr)

Han har nyligen signerat ett nytt avtal med SvFF – och stormtrivs på jobbet.
Men det finns andra drömmar i Janne Anderssons framtidstankar. Utomlands.
- Jag tror att vi, ett svenskt gäng tillsammans, skulle kunna göra det väldigt bra, säger han i en intervju med Sportbladet.

Foto: Bildbyrån.

Sveriges förbundskapten för herrlandslaget, Janne Andersson, har gjort succé med Blågult sedan han tog över efter Erik Hamrén. Han ledde först laget till VM via en tuff kvalgrupp som följdes av play off-spel mot Italien – och väl på plats i Ryssland tog sig Sverige till en överraskande kvartsfinal innan man till sist fick respass mot England.

Efter VM-slutspelet, i slutet av augusti i fjol, belönades Andersson med ett nytt kontrakt som löper över kommande VM-slutspel i Qatar 2022.

I en intervju med Sportbladet berättar han att han trivs väldigt bra på jobbet. På frågan hur länge han ser sig själv som svensk förbundskapten säger han:

ANNONS

- Till 2022 för det är så långt avtalet sträcker sig. Sen ser jag självklart inget stopp där heller. Jag trivs fantastiskt bra och känner, som det är nu, en enorm hunger. Jag känner mycket för att jobba vidare och följa en ny generation spelare för vi kommer förr eller senare ha en gener tionsväxling. Det är ganska tydligt.

Däremot berättar han att det i framtiden lockar med att ta ett uppdrag utomlands.

- Någon gång i framtiden, innan man slutar sitt yrkesliv, hade det varit roligt att testa en helt annan miljö, en annan kultur att jobba i. Få åka iväg några stycken som känner varandra väl och jobbar bra som ett team; ta sig an något helt annat. Det hade varit roligt. Men det kan vara hur långt fram som helst egentligen. Men någonstans finns det en tanke kring det, säger han till tidningen.

ANNONS

Enligt Andersson skulle det kunna vara många saker, men han syftar på att göra någonting utomlands.

- Det kan vara vad som helst. Just få testa sättet att jobba. Jag tror att vi, ett svenskt gäng tillsammans, skulle kunna göra det väldigt bra. Jag tycker att vi är väldigt långt fram med vårt teamwork. När jag är färdig med det här skulle det vara kul att få testa, säger Andersson.

Publicerad 2019-03-16 kl 12:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto