Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Andersson om att spela på hemmaplan med landslaget: "Har gjort bra matcher här"

Sverige (dam)

Det är längesedan damlandslaget spelade en landskamp i Stockholm.
På onsdag är det Tele2 Arena som gäller - hemmaplan för Jonna Andersson.
- Det är otroligt roligt att vara på plats här, säger hon till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Ett och ett halv år. Så längesedan var det som damlandslaget spelade en landskamp i huvudstaden. Men på onsdag är det dags. Då spelas returmatchen mot Bosnien och Hercegovina på Tele2 Arena i Stockholm.

- Det ska bli otroligt roligt att ser hur mycket publik det kan komma på onsdag och det är roligt att vara i Stockholm och kunna variera sig lite, säger Jonna Andersson till Fotbollskanalen. 

Till vardags är Jonna Andersson hemmahörande i Hammarby. Trots att man i första hand tänker på Kanalplan som damlagets hemmaplan så har Södermalmslaget spelat flera viktiga matcher även på Tele2 Arena.

- Det känns som en hemmaplan precis som Kanalplan så det är otroligt roligt att vara på plats här och få träna här. Vi har gjort bra matcher och bra prestationer i den här arenan så det är skönt med en skön känsla, säger Andersson.

Annons

Men på Tele2 är det konstgräs som gäller, något som inte alla spelare är vana vid.

- Det är lite annorlunda. Det är inte så ofta vi gör det med landslaget. Men jag hoppas att det kommer gynna oss. Jag tycker att vi kan få igång ett otroligt bra spel. Man kände redan i dag, jämfört med i Bosnien, att det inte sker några tekniska misstag utan bollen sitter där den ska och det blir mycket fart i spelet, säger Jonna Andersson.

Sverige vann den första play off-matchen mot Bosnien och Hercegovina med 5-0. Det laget som går vinnande ur kvalet säkrar en plats i Nations Leagues A-division.

Publicerad 2024-02-25 kl 20:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto