Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
40v

Axén: "Zlatan kanske ser VM som en morot"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en tv-intervju med Zlatan i spelaren ovan.

Diskussionen om Zlatan Ibrahimovic i landslaget har aktualiserats efter att anfallaren själv öppnat dörren till VM.
C Mores expert Alexander Axén vill mer än gärna se 36-åringen i Blågult igen.
- VM är kanske en morot för honom nu när han inte spelat på slutet, säger Axén.

Under torsdagen öppnade Zlatan Ibrahimovic för en comeback i landslaget och spel i VM.  C Mores expert Alexander Axén, som kommer att jobba med mästerskapet i sommar (som TV4 sänder tillsammans med SVT), är klar i sin åsikt om den 36-årige anfallaren - Zlatan ska med till Ryssland om han tar sig tillbaka från sin skada och vill spela.

- För mig är det bara i Sverige som vi kan diskutera en sådan här fråga. Jag tror ingen sitter i Argentina och ifrågasätter om Messi ska vara med i landslaget eller inte. Ingen sitter nog i Portugal och ifrågasätter om Ronaldo ska vara med i landslaget. Men i Sverige gör vi det när det gäller vår bästa spelare genom alla tider. Det är jättekonstigt, säger Axén.

- Om han blir frisk och börjar få lite matcher under bältet kommer han absolut vara en jättestor tillgång.

Vad tror du om de här citaten, vill han bara flörta lite eller kan det faktiskt finnas några tankar i honom om VM?
- Nu när han inte spelat och är sugen på att kämpa sig tillbaka kanske VM är en morot. Det är kanske enklare att kriga för att komma tillbaka om man har ett VM att se fram emot, istället för att kriga för att komma tillbaka till tre matcher med United.

Axén tror inte att Ibrahimovic rubbar gruppdynamiken i landslaget på ett sådant sätt att det blir negativt för förbundskaptenen Janne Andersson om stjärnan tas ut i VM-truppen.

- Janne har byggt upp vissa punkter och har sitt sätt att spela. Det är viktigt att det fungerar och det blir alltid det där snacket: "Hade vi gått vidare utan honom?". Men det är bara i Sverige. Zlatan är ingen idiot. Han är en världsstjärna, ingen idiot. Om Janne sätter upp regler kommer han fatta att han ska följa de reglerna. Ibland snackas det om honom som om att han gör precis vad fan han vill och inte lyssnar. Men så kan det inte vara, då hade han inte spelat i de lagen han spelat i.

- Jag är väldigt trött på den här diskussionen. Det är bara i Sverige, landet lagom, som det blir den här typen av diskussion. Är han tillräckligt bra? Titta på vilka forwards vi har.

Axén utvecklar:

- Zlatan skulle kunna bidra med precis hur mycket som helst. Vad är det för forwards vi har? Det är inte så att vi har massa anfallare i toppform ute i stora lag i Europa. Det är inte så att Zlatan tar någons plats. Jag förstår inte riktigt att vi undrar om det vore bra med Zlatan eller inte.

Hur ser du på aspekten att han om han blir uttagen till VM bara spelar den turneringen och inte var med i kvalet?
- Det kommer väl snackas om att "Nu har den här gruppen tagit sig till VM utan honom, ska han då ta bort någon i truppen?". Men det finns ju andra spelare som gjort comeback inför ett mästerskap. Det var inte så mycket gnäll över att "Henke" Larsson gjorde det. Om han vill spela ska han självklart vara med. Sen är det inte min sak att ta ut laget. Det blir så klart ett möte mellan Zlatan och Janne om det här blir aktuellt, där de får diskutera läget.

Publicerad 2018-03-02 kl 07:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons