Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
40v

Bekräftat: Helt ny blågul startelva mot Danmark

Foto: Bildbyrån.

ABU DHABI/STOCKHOLM. Janne Andersson roterar som väntat mot Danmark.
En helt ny startelva bekräftades på onsdagen.

Efter det oavgjorda resultatet mot Estland under januariturnén laddar nu det svenska landslaget om för mötet med Danmark under torsdagen. Janne Andersson har tidigare varit öppen med att han tänkt använda sig av två helt olika startelvor.

- Vissa som känner varandra sedan innan får chansen att spela tillsammans, men så är det inte för alla. Grunden är att ha två ungefär jämna elvor, det är tanken, sa Andersson tidigare under lägret.

På torsdagen bekräftade förbundskaptenen rockaderna i laget. Samtliga elva positioner är förändrade jämfört med mötet med Estland.

- Läget i truppen är väldigt bra. Vi har haft ett antal bra träningar och match mot Estland i söndags. Någon spelare är lite sliten som det kan bli när man är iväg såhär men totalt sett väldigt bra hälsoläge. Det är roligt att jobba med de här killarna, säger han till förbundets hemsida

- Vi kände ju att det är många spelare som är väldigt jämna, truppen är väldigt jämn som helhet. Dessutom kände vi att Estland och Danmark är jämlika motstånd så de som inte får starta mot Estland startar nu.

Matchen mot Danmark spelas under torsdagen och visas på TV12 och på C More.

FAKTA

Sveriges startelva mot Danmark

Jacob Rinne - Johan Larsson, Sotirios Papagiannopoulos, Jacob Une Larsson, Rasmus Lindkvist - Ken Sema, Jesper Karlström, Oscar Lewicki, Kerim Mrabti - Kalle Holmberg, David Moberg Karlsson

Publicerad 2018-01-10 kl 09:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons