Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Beskedet: Över 1200 svenskar väntas till EM-semifinalen

Sverige (dam)

CHESTER. Sverige mot England i EM-semifinal.
Då väntas runt 1250 svenskar vara på plats på Bramall Lane.

4:29
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Wikman i spelaren ovan

Sverige ställs på tisdag mot England i EM-semifinal på Bramall Lane i Sheffield. Under fredagens kvartsfinal var runt 500 svenska supportrar på plats på Leigh Sports Village, och i gruppspelet var runt 2700 svenskar på plats mot Nederländerna, runt 2300 mot Schweiz och runt 1300 mot Portugal. 

Svenska Fotbollförbundet blev, till tisdagens semifinal, tilldelat en kvot på 2000 biljetter, och under lördagen hade svenska supportrar chans att lägga beslag på biljetter fram till klockan 21.00, då biljetterna släpptes vidare till allmänheten.

Fredrik Madestam, pressansvarig i Blågult, berättar nu att runt 1250 biljetter köpts av svenskar till mötet med England. Därmed lär det bli ett svenskt tryck på läktarplats, även om majoriteten av alla supportrar på arenan kommer stötta värdnationen. 

ANNONS

Camp Swedens ordförande Susanne Petersson sa tidigare under lördagen att en anledning till att det fanns en risk att inte så många supportrar skulle ta sig till semifinalen är att flygbiljetterna blivit dyra.

- Svenskar har extremt svårt att ta sig till England, då flygbiljetterna är jättedyra, vilket är synd eftersom att det brukar gå att flyga relativt billigt till England. 

Sverige spelar på tisdag semifinal mot England i EM. Matchen sänds på TV4 och streamat på cmore.se. Studiostart är klockan 20.00 och avspark är klockan 21.00.

Publicerad 2022-07-23 kl 22:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto