Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Glas om covid-beskedet: "Sjukt dålig tajming"

Sverige (dam)

CHESTER. Hanna Glas testade positivt för covid-19.
Nu berättar hon om den olyckliga tajmingen.
- Det var en sjukt dålig tajming. Sämsta någonsin, det var riktigt tråkigt, säger hon till Fotbollskanalen. 

4:38
Nästa

Avbryt
Försök igen

Förra veckan meddelade landslaget att ytterbackarna, Hanna Glas och Emma Kullberg hade testat positivt för covid-19. Några dagar senare meddelade man att även Jonna Andersson hade testat positivt. Samtliga var därmed utanför truppen mot Belgien i EM-kvartsfinalen.

Men under lördagen var Glas tillbaka i träning och tränade även fullt under söndagen. Och nu öppnar hon upp om den senaste veckan.

- Det har varit lite av en berg- och dalbana. Det har varit tufft mentalt men jag är jätteglad över att vi klarade av att vinna kvartsfinalen.

Hur var det när du fick beskedet?
- Oerhört tungt, man kände liksom, ”varifrån kommer det här, vi har knappt träffat några, hur länge är man positiv, har jag gjort min sista match i EM”. Det var många frågor som kom upp i huvudet.

ANNONS

Kände du dig stressad över att du inte kunde påverka?
- Ja, det kändes inte som att ”gör det, så blir du friskare” utan jag fick bara acceptera läget. Det är som det är och bara ta det där ifrån i och med att jag inte kunde påverka.

Tajmingen menar Glas var ”sjukt” dålig och även något som fick henne att tänka tillbaka på våren i Bayern München när man inför kvartsfinalen i Champions League hade ett covid-utbrott i truppen.

- Vi hade ju coronakaos i Bayern i våras och sedan har jag haft semester i fyra veckor och släppt coronan en del. Sen nu när man inte gjort något då kommer det, sjukt dålig tajming. Sämsta någonsin, det var riktigt tråkigt.

Kvartsfinalen mot Belgien fick ses från hotellrummet samtidigt som hon hade kontakt med övriga isolerade i landslaget via SMS.

- Första halvleken var lugn. Men det var mer i andra halvlek, då kunde jag knappt sitta still. Jag satt på sängen, ställde mig upp i sängen och satt i fåtöljen. Jag gick fram och tillbaka och ju närmare det gick mot 90 minuter desto mer nervös blev jag, och tänkte ”nej ingen förlängning nu här”.

ANNONS

Vad hon gjorde när Linda Sembrant i den 92:a minuten skickade Blågult till semifinal?

- Jag ställde mig på sängen och bara skrek rätt ut. Sen öppnade jag dörren och försökte skrika till Jonna på andra sidan korridoren, man var bara så glad att man knappt kunde fatta att det var sant.

Samma dag som Sverige tog sig vidare till en semifinal testade även högerbacken negativt.

- Jag var så nervös. Natten innan hade jag gjort ett test som var väldigt tunt positivt så jag hade förhoppningar och kunde inte sova. Så jag kollade friidrotten istället. När jag vaknade var det samma där, då ville jag bara ta testet som sedan var negativt. Sedan tog jag ett till som var negativt och det var en sådan lättnad och glädje att se att det inte var två streck.

Efter två fulla träningar menar högerbacken att kroppen har svarat bra och att hon är redo för semifinalen mot England som väntar under tisdagen.

ANNONS

- Det känns ju att man inte hade tränat på fem dagar. Men kroppen har svarat bra på träning och jag är väldigt tacksam över det.

Sverige spelar på tisdag semifinal mot England i EM. Matchen sänds på TV4 och streamat på cmore.se. Studiostart är klockan 20.00 och avspark är klockan 21.00.

Publicerad 2022-07-24 kl 16:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto