Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Blågul framtid - Lagerbäck vill se Hallgrimsson som svensk förbundskapten

Sverige (herr)

Sverige är på jakt efter en ny förbundskapten.
Då har Lars Lagerbäck sin kandidat klar.
- En person som jag definitivt vågar rekommendera är Heimir Hallgrimsson, säger han i "Blågul framtid - om krisen i svensk fotboll".

Foto: Bildbyrån/TT.

Lars Lagerbäck kan blicka tillbaka på en lång karriär, där den största delen spenderades på Svenska Fotbollförbundet - där nio år som förbundskapten för herrlandslaget sticker ut.  

I avsnitt sju av poddserien "Blågul framtid - om krisen i svensk fotboll" gästar Lars Lagerbäck och han är tydlig med vad som har förändrats sedan hans tid inom förbundet – men även vad som behöver göras för att förbundet ska komma på rätt kurs och dra åt samma håll.   

- Jag har lyssnat på Andrea Möllerberg och jag tror att man ska ha en teknisk direktör som ska ha det övergripande ansvaret. Det är otroligt viktigt i ett litet land som Sverige att alla som jobbar med fotboll – ungdomsförbundskapten och även A-kapten, ska vara involverade och hjälpas åt för att hålla igång debatten och i viss mån vara delaktig i utvecklingen, säger Lagerbäck.   

Annons

Lagerbäck diskuterar även debatten kring vem som ska bli Sveriges nästkommande förbundskapten och framför allt – vem som ska vara ansvarig för att utse personen som ska vända på den negativa trenden.   

- Det är någon av de som kan mest fotboll i de här funktionerna och om du har en teknisk direktör… nu har de en annan organisation på förbundet och jag känner inte de personerna, men Lars-Åke (Lagrell) var väldigt aktiv tillsammans med generalsekreteraren och där är det oerhört viktigt att den personen är involverad, förklarar Lagerbäck, som passar på att skicka med ett förslag:   

- En person som jag definitivt vågar rekommendera, är Heimir Hallgrimsson, som överlevde tre-fyra år som tränare nere i Arabvärlden och bara det är en merit, tog Island till VM, nu har han lyft Jamaica från nästan ingenstans till semifinal i deras Nations League. Det finns intressanta namn.   

Annons

Lyssna på hela avsnittet med Lars Lagerbäck i poddserien "Blågul framtid - om krisen i svensk fotboll" i spelaren.   

Fakta

Blågul framtid – om krisen i svensk fotboll

Fakta

Resultatmässigt har 2023 har varit ett mörker för svensk fotboll:

Herr:
- A-landslaget missar EM (andra raka mästerskapsmissen).
- Åkte ur till C-divisionen i Nations League.
- U21-landslaget ser ut att missa EM.
- P19-landslaget kom näst sist i Elite Round-gruppspelet
- P18-landslaget kom sist i sin grupp i fyrnationsturneringen i september och missar nästa års EM.
- Häcken har förlorat alla fyra matcher i Europa-spelet
- Sverige är efter både Norge och Danmark på klubblagsrankingen

Dam:
- A-landslaget missar OS.
- F19-landslaget missade sommarens EM.
- På klubblagsrankingen har Sverige tappat och till 2025 lär det vara plats åtta, vilket innebär att de två svenska CL-lagen måste kvala in via en miniturnering.

I podden ”Blågul framtid – om krisen i svensk fotboll” intervjuar Olof Lundh och Erik Edman personer med expertis inom olika områden som alla får se sin bild av vad som är fel – och vad som måste göras nu.

Publicerad 2023-12-04 kl 15:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto