Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
15v

Blågults besked om Forsberg: "Han är uttagningsbar"

Foto: Bildbyrån.

Emil Forsberg hade ljumskproblem och missade i helgen RB Leipzigs match i Bundesliga.
Nu meddelar Dale Reese att han är uttagningsbar till Blågult. 
- Han känner sig bättre, säger Reese, idrottsskadeterapeut i landslaget, till Fotbollskanalen.

RB Leipzigs svenske stjärna Emil Forsberg lämnade förra landslagssamlingen i förtid med anledning av ljumskproblem, men var därefter åter tillbaka i träning med klubblaget och spelade från start i två matcher i ligan före han i helgen missade mötet med Hoffenheim, åter med anledning av ljumskproblem. 

"Emil Forsberg tvingas ta en paus på grund av ljumskproblem", skrev klubben på Twitter om svenskens frånvaro mot Hoffenheim.

Nu meddelar landslagets idrottsskadeterapeut Dale Reese att Forsberg är uttagningsbar, när förbundskapten Janne Andersson i morgon presenterar sin trupp till mötet med Ryssland den 11 oktober i Nations League och till vänskapsmötet med Slovakien.

Reese pratade med svensken i går - och han kände sig bättre. 

- Jag har ännu inte fått det medicinska utlåtandet (från Leipzig), men utifrån diskussionen vi har haft, så känner han sig bättre och är uttagningsbar till landslaget. Om något händer sedan däremellan, så får vi ta det som det kommer. Han är uttagningsbar för att delta, även om Janne har sista ordet i morgon. Som det verkar nu kan han vara med, säger Reese till Fotbollskanalen. 

Emil Forsberg och hans Leipzig ställs före landslagssamlingen på torsdag mot Rosenborg borta i gruppspelet i Europa League och till helgen mot landsmannen Mikael Ishaks Nürnberg i Bundesliga. 

Publicerad 2018-10-02 kl 16:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons