POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
47v

Blågults nästa bakslag: Johansson lämnar EM-kvalsamlingen - Fransson ersätter

Foto: Bildbyrån.

Jakob Johansson lämnar EM-kvalsamlingen på grund av ryggproblem.
I stället kallas Alexander Fransson in till kommande landskamperna. 
- Tyvärr består hans problem, säger Janne Andersson. 

Jakob Johansson var i höstas tillbaka i spel efter den korsbandsskada som han ådrog sig i andra play off-mötet med Italien hösten 2017. I vintras skadade han däremot sitt andra knä, men var i slutet av februari tillbaka på lagets avbytarbänk igen innan han nyligen var borta från spel igen med anledning av ryggproblem. 

Johansson blev trots det uttagen i Janne Anderssons svenska landslagstrupp till de kommande mötena med Rumänien och Norge i EM-kvalet, men tvingas nu lämna landslagssamlingen med anledning av just ryggproblem. 

- Vi var medvetna om Jakobs ryggproblem men trodde att han skulle kunna vara med och träna och spela under samlingen. Tyvärr består hans problem och kommer att lämna truppen, säger förbundskapten Janne Andersson i en kommentar på förbundets hemsida. 

Svenska Fotbollförbundet meddelade samtidigt att IFK Norrköping-mittfältaren Alexander Fransson, som även tidigare varit en del av Anderssons A-landslag, ersätter Johansson i landslagstruppen under den här samlingen. 

- Det är en fantastisk känsla att bli uttagen i landslaget igen. Alltid en ära att representera Sverige, säger Fransson enligt Norrköpings Twitter-konto. 

Publicerad 2019-03-19 kl 21:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå