POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Brolin kritisk till förbundet: "Det är en enorm miss"

Foto: Bildbyrån.

Tomas Brolin tar rygg på Fredrik Ljungberg.
Den tidigare storspelaren tycker förbundet borde kunnat ta del av deras kunskap bättre.
- Jag tycker att det är en enorm miss av förbundet, säger han till Expressen.
- Vi har faktiskt väldigt bra relationer med många av de tidigare spelarna, svarar Håkan Sjöstrand till Fotbollskanalen.

Flera tidigare landslagsspelare har i olika sammanhang uttryck kritik mot det Svenska Fotbollförbundet för deras sätt att ta vara på, enligt snarare inte ta till vara på, tidigare landslagsspelares erfarenheter och kunskaper. I en intervju med Aftonbladet sa Fredrik Ljungberg 2014 att ”Ingen på förbundet har ringt sedan jag slutade” och han får nu stöd av Tomas Brolin, som gjort en intervju med Expressen.

- Jag tycker att det är en enorm miss av förbundet. De har visat noll intresse av att ta min eller någon annans hjälp. Jag vet att vi har mer kunskap om fotboll än de flesta på förbundet, åtminstone som det såg ut tidigare. Men jag tror att de gamla uvarna på förbundet har varit rädda för att bli av med sina jobb och därför hållit oss långt borta, säger han till tidningen.

Enligt Brolin borde förbundet jobba mer systematiskt med att suga upp den kunskap och erfarenhet som finns bland de tidigare spelarna.

- Om jag hade suttit i förbundsledningen hade jag sett till att det funnits en grupp eller en kommitté som tagit in den erfarenheten som spelare som slutar har. Sedan kan man använda den kunskapen om man vill eller inte, men att inte ta in den alls är idiotiskt.

Han säger dock samtidigt att det skett en förändring till det bättre i samband med att den nuvarande generalsekreteraren Håkan Sjöstrand tog över posten i maj 2014.

- Håkan och jag pratas vid då och då. Ibland ringer han mig och ställer frågor, ibland är det tvärtom. Han får min kunskap, men sedan vet jag inte vad han gör med den. Men det viktiga tycker jag är att han frågar.

Håkan Sjöstrand håller med om att SvFF alltid kan förbättra sig och att dialogerna inte alltid varit hundraprocentig, men menar samtidigt att man har en god dialog med många  förre detta spelare och att flertalet dessutom har haft eller har roller inom förbundet.

- Det är väldigt positivt att man på något sätt vill engagera sig i svensk fotboll, det är i grunden väldigt bra. Jag är av uppfattningen att det är bra för oss att ha en dialog med förre detta spelare och ledare, säger han till Fotbollskanalen.

- Vi har faktiskt väldigt bra relationer med många av de tidigare spelarna. Vi har Roland Nilsson som redan nu har varit involverad i några år, vi har Lasse Eriksson, ”Mackan” Allbäck, Jonas Thern. På olika sätt har vi också involverat spelare som Jesper Blomqvist, Kennet Andersson och Patrik Andersson. Kim Källström var upp på kontoret för några veckor sedan och vi träffades på kontoret.

Sjöstrand vill nu fokusera på framtiden, inte hur förbundet agerat tidigare.

- Det som är gjort är gjort och jag kan inte älta det som har varit tidigare. Det är inte bara jag som har kontakten utan det är flera andra personer. Allting går naturligtvis att göra bättre men det är svårt att fånga upp alla och veta på vilket sätt. Det måste alltid finns en mening och ett syfte med allting. Men relationen med våra tidigare spelare och ledare är väldigt värdefull, naturligtvis.

Generalsekreteraren säger sig också ha en god relation med Brolin.

- Tomas är en person som jag har en väldigt bra dialog och relation med. Det är en person jag uppskattar väldigt mycket. Sedan är det ju positivt att han tycker att vi tar oss i rätt riktning.

Publicerad 2017-04-14 kl 10:21
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto