Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

De ska lösa backkrisen - Antonsson och Almebäck får chansen

Almebäck, Antonsson, Olsson och Granqvist har tillsammans gjort 19 landskamper. Två av dessa herrar kommer nu att bilda mittbackslås när Sverige EM-kvalar mot Moldavien.

Olof Mellberg är avstängd och Daniel Majstorovic har brutit tån. Sveriges så stabila mittbackspar kommer inte att kunna spela mot Moldavien den 29 mars.

Som många bedömare tidigare gissat blir det fyra relativt orutinerade landslagsbackar som slåss om startplatserna. Det handlar om Örebros snabbe yngling Michael Almebäck, FC Köpenhamns CL-spelande Mikael Antonsson, West Bromwichs Premier League-buse Jonas Olsson och Groningens straffspecialist Andreas Granqvist.

De fyra mittbackarna har tillsammans bara gjort 19 landskamper, men förbundskapten Erik Hamrén är inte så sugen på att diskutera skadornas och avstängningarnas inverkan på truppen.

- Det är tråkigt med skador och avstängningar, att inte få chansen att välja fritt. Jag har dock alltid fokuserat på dem som är tillgängliga och inte på dem som är skadade, säger han på landslagets presskonferens.

Vad gäller Mikael Antonsson så är han småskadad för tillfället.

- Det är oklart med Antonsson, jag pratade med honom i söndags. Han har problem med ballen, som man säger i Danmark, alltså rumpan, säger Hamrén.

Publicerad 2011-03-15 kl 16:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons