Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Durmaz blev hotad under VM - nu fälls 17-åring för olaga hot och förolämpning

Sverige (herr)

Jimmy Durmaz fick utstå hot och hat under VM i Ryssland. 
Nu fälls en 17-åring för olaga hot och förolämpning.
Personen får betala 50 dagsböter à 50 kronor, men även 8 000 kronor i skadestånd till landslagsmittfältaren. 

Foto: Bildbyrån

När Sverige föll med 2-1 mot Tyskland i VM:s gruppspel orsakade Jimmy Durmaz frisparken som Toni Kroos gjorde mål på i slutsekunderna. Efter matchen fick mittfältaren utstå mängder av hat och hot på sociala medier. Durmaz höll därefter ett uppmärksammat tal före en träning med landslaget, uppbackad av landslagstruppen i en gemensam manifestation mot rasism. 

- Jag är svensk och med stolthet bär jag vår tröja och vår flagga, sa Durmaz bland annat.

I mitten av januari blev en 17-åring åtalad för olaga hot och förolämpning mot landslagsmittfältaren. 17-åringen skrev bland annat så här i en kommentar på Durmaz Instagram-konto: 

ANNONS

"Jag har din adress va på din vakt".

Åklagaren anser att det handlar om underförstått hot om våld, samtidigt som 17-åringen vidare skrev kränkande ord som går att härleda till Durmaz nationella eller etniska ursprung och trosbekännelse. 

I dag hölls rättegången mot 17-åringen som erkände det han åtalats för, men som nekade till brottsrubiceringen "olaga hot" med anledning av att han inte tyckte att han hade uppsåt, då han egentligen inte stod bakom det han skrev. 

17-åringen fälldes än dock för olaga hot och förolämpning och dömdes till att betala 50 dagsböter à 50 kronor, men även 8 000 kronor i skadestånd till Durmaz. 

Polisen har även utrett flera andra av de hotfulla och rasistiska kommentarerna mot Durmaz. En person har tidigare fått en straffvarning, medan en annan person har fått ett strafföreläggande att betala böter. 

ANNONS
Publicerad 2019-03-05 kl 11:47
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto