POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Durmaz har delat ut mat och kläder till flyktingar: "Man blir tagen"

6:21

Nästa

Avbryt
Försök igen

Tusentals flyktingar har varit fast i Jimmy Durmaz stad.
Mittfältaren har delat ut mat och kläder.
- Man får en helt annan syn på livet, säger han.

Nyligen räknade Greklands regering med att 22.000 människor på flykt var fast i landet trots att de ville vidare till andra EU-länder. I Pireus, nära Aten, spelar Jimmy Durmaz sina hemmamatcher med Olympiakos och i hamnstaden har tusentals personer som inte kunnat ta sig vidare samlats. Där har den svenske landslagsmittfältaren hjälpt till genom att delat ut mat och kläder, och spelat fotboll.

- Det har varit väldigt mycket. Vi har varit ute väldigt mycket och hjälpt till från klubbens sida och delat ut massa mat och kläder. Delat ut saker och spelat fotboll med människorna, säger Durmaz.

- Jag har gjort så mycket som möjligt. Vi har varit där varje vecka. Man har sett det från väldigt nära håll. Det är tufft när man går dit. Man får en helt annan syn på livet. Det är tufft. Människorna där har det tufft. Det gäller att hjälpa till. Vi har hjälpt till så gott vi har kunnat, från klubbens sida och från spelarnas sida. Det gäller att hela världen tar sitt ansvar.

Har du påverkats av att ha tagit del av det på nära håll?
- Man blir tagen när man är där. Man inser var världen är. Vi är här och de andra är där liksom. Vi är så nära men ändå så långt ifrån varandra i världen. Jag tog åt mig väldigt mycket och sedan har jag försökt att hjälpa till vid sidan av själv också.

Hur då?
- Det är inget jag vill gå in på. Det är bättre att jag behåller det för mig själv. Människorna som får hjälp får hjälp.

Är det här viktigt för dig?
- Att hjälpa till är viktigt för mig eftersom människorna är så drabbade som de är. Om jag kan hjälpa en människa att få det mycket bättre så försöker jag att göra det.

Vad är det klubben har gjort då?
- Vi har delat ut mat. Vi hade en period när vi delade ut mat varje dag. Det var lastbilar med mat som kom nere i hamnen. Kläder och fotbollar. Glädje också, att det finns hopp om att allt ska bli bra.

- Vi ställde ut små konor och spelade fotboll. Det var många som var duktiga. Men man fick visa vem som var bäst på fotboll. Det är viktigt, säger han med ett skratt.

I spelaren ovan kan du se en intervju med Jimmy Durmaz, där han bland annat pratar om flyktingkrisen och hur han genom Olympiakos hjälper till.

Publicerad 2016-05-25 kl 13:35
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto