Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter penisbilderna - Axén vittnar även om fysiska ofredanden

Sverige

Gunilla Axén har tidigare berättat att hon fått penisbilder skickade till sig.
Nu berättar Axén för SVT Sport att hon även utsatts för fysiska ofredanden under sin tid som anställd på Svenska Fotbollförbundet.
- Det är ofredanden från olika personer som har hänt vid olika tillfällen, vid konferenser bland annat, säger hon.

Foto: Bildbyrån

I mitten av oktober berättade Gunilla Axén för Aftonbladet att hon under sin tid som utvecklingschef på Svenska Fotbollförbundet fått penisbilder skickade till sig från tidigare landslagsspelare.

- Det var tre spelare, mycket kända, jätteduktiga och respektabla män som har familjer. Det kunde komma en hälsning typ ”godmorgon” och så en penisbild, sa Axén till Aftonbladet då.

Axén och förbundets chefsjurist Anders Hübinette har sedan dess haft två möten, det senaste under onsdagen, för att reda ut de fakta som kommit fram.

Gunilla Axén berättar nu för SVT Sport att det inte enbart rörde sig om bilder av könsorgan och att hon även utsatts för fysiska ofredanden.

ANNONS

- Det har varit betydligt värre saker skulle jag vilja påstå. Det har vi rett ut och diskuterat, hur kunde man ha gjort det här bättre, säger hon.

- Det är ofredanden från olika personer som har hänt vid olika tillfällen, vid konferenser bland annat. Väldigt grova sexuella ofredanden. Det är väl det jag kan säga just nu.

Hübinette är fåordig om dagens möte och vill inte kommentera Axéns uppgifter om fysiska ofredanden.

- När det gäller detaljer i utredningen så återkommer vi med vad vi vill kommunicera utåt, det är vad vi håller oss till, säger han till SVT Sport.

Publicerad 2017-12-06 kl 13:16
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto