Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
45v

Efter penisbilderna - Axén vittnar även om fysiska ofredanden

Foto: Bildbyrån

Gunilla Axén har tidigare berättat att hon fått penisbilder skickade till sig.
Nu berättar Axén för SVT Sport att hon även utsatts för fysiska ofredanden under sin tid som anställd på Svenska Fotbollförbundet.
- Det är ofredanden från olika personer som har hänt vid olika tillfällen, vid konferenser bland annat, säger hon.

I mitten av oktober berättade Gunilla Axén för Aftonbladet att hon under sin tid som utvecklingschef på Svenska Fotbollförbundet fått penisbilder skickade till sig från tidigare landslagsspelare.

- Det var tre spelare, mycket kända, jätteduktiga och respektabla män som har familjer. Det kunde komma en hälsning typ ”godmorgon” och så en penisbild, sa Axén till Aftonbladet då.

Axén och förbundets chefsjurist Anders Hübinette har sedan dess haft två möten, det senaste under onsdagen, för att reda ut de fakta som kommit fram.

Gunilla Axén berättar nu för SVT Sport att det inte enbart rörde sig om bilder av könsorgan och att hon även utsatts för fysiska ofredanden.

- Det har varit betydligt värre saker skulle jag vilja påstå. Det har vi rett ut och diskuterat, hur kunde man ha gjort det här bättre, säger hon.

- Det är ofredanden från olika personer som har hänt vid olika tillfällen, vid konferenser bland annat. Väldigt grova sexuella ofredanden. Det är väl det jag kan säga just nu.

Hübinette är fåordig om dagens möte och vill inte kommentera Axéns uppgifter om fysiska ofredanden.

- När det gäller detaljer i utredningen så återkommer vi med vad vi vill kommunicera utåt, det är vad vi håller oss till, säger han till SVT Sport.

Publicerad 2017-12-06 kl 13:16
Annons
Annons
Annons