Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ekdal hyllar Janne och Ranieri: "Perfekt balans mellan blodallvarliga och att ta några bärs och pizzor"

Sverige (herr)

BÅSTAD. Albin Ekdal och Claudio Ranieri skiljs åt.
Nu hyllar Ekdal tränaren och jämför med Janne Andersson.
- Båda kan hitta en perfekt balans mellan det blodallvarliga med matcherna och vinsterna och sedan kommer man efter och kan också ha roligt och ta några bärs och pizzor, säger han.

4:30
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Albin Ekdal i spelaren ovan.

4:30
Ekdal: "De yngre flåsar mig i nacken"
2:32
Ekdal: "Lustig har alltid varit ett rövhål på planen"
3:05
Ekdal om hemflytt: "Finns bara ett lag"
4:18
Lustig: "Slutet börjar närma sig"
0:29
Kulusevski avslöjar PL-klubbs intresse: "Skulle väldigt gärna stanna"
1:44
Kulusevski om favoritpositionen: "Kan vara närmare målet då"
6:12
Isak: "Väldigt stolt över det jag har bidragit med"
6:38
Kulusevski: "En av de finaste dagarna i mitt liv"
3:14
Här skadar sig Emil Krafth på Sveriges träning
5:40
Larsson: ”Jag vill inte hamna i det tänket”
3:48
Svanberg: ”Jag är inte lika valpig”
4:43
Olsson: "Jag har sett fram emot det här länge"
5:30
Landslagsläkaren: "Vi testas var fjärde dag"
6:09
Landslagsbasen: "Det ska bli otroligt kul med publik"

Efter att ha jobbat tillsammans i flera år, både i Juventus och Sampdoria, så blir det inget samarbete nästa säsong. Claudio Ranieri lämnar Albin Ekdal och Sampdoria.

- Tyvärr. Jag har ju en lite speciell relation med honom i och med att det var han som var i Juventus när jag kom dit som en ung pojke. Vi två har haft en grym relation. Han har gett mig förtroende. Det har varit en tränare som har ställt väldigt höga krav men samtidigt som han haft en härlig jargong utanför planen, precis som Janne har här. En tränare man vill prestera för, en tränare man har respekt för, men samtidigt en person utanför planen som man kan skoja och ha kul med också, och inte bara det här professionella vinnandet i varje samtal. En mänsklig relation också. säger Ekdal.

ANNONS

Du har ett år kvar på kontraktet, att Ranieri lämnar, kommer det att påverka din framtid?
- Nu vet jag inte vem vår nye tränare blir. Men jag har ett år kvar på kontraktet och det ska man respektera. Vi trivs väldigt bra där och flyttar inte enbart för att Ranieri är borta. Men jag tycker att det är synd eftersom jag gillade honom både som tränare och som person.

Det är inte första gången som en spelare hyllar Ranieri för hans sätt att vara på som ledare, tränare och människa. Under tiden i Leicester, där det blev en Premier League-titel under 2016, så gick det att ta del av hur han belönade spelarna med pizza och öl.

Albin Ekdal utvecklar sin relation till Ranieri

- Jag som har varit i Italien mycket, det är oftast en ganska tydlig skillnad mellan spelare och tränare, man kallar aldrig tränarna vid förnamn utan man säger mister hela tiden. Det är väldigt mycket respekt på det sättet. Men med både Janne och mister Ranieri så är det skojiga typer som både ger och tar skämt, man kan driva med båda och båda driver med en själv. Det är en härlig jargong.

ANNONS

- Sedan när man väl är ute på planen så ger man allt för dem. Det är inte alla tränare som är så, men jag tror att det har gett både Janne och Ranieri mycket framgångar. Båda kan hitta en perfekt balans mellan det blodallvarliga matcherna och vinsterna och sedan kommer man efter och kan också ha roligt och ta några bärs och pizzor.

Publicerad 2021-05-28 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto