Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

En dag innan gruppfinalen - fortsatt frågetecken kring landslagsduon: "Några som kanske inte kan spela 90 minuter"

Sverige (dam)

GÖTEBORG. Här är de svenska frågetecken inför gruppfinalen mot Island.
Kan Kosovare Asllani och Lina Hurtig starta?
- Jag vet inte riktigt, säger Peter Gerhardsson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Kosovare Asllani har inte kört för fullt och satt på läktaren mot Lettland, och i den matchen utgick Lina Hurtig i den första halvleken med ett lindat lår.

Nu är frågan om duon kan starta mot Island. När Fotbollskanalen frågar Peter Gerhardsson om han vet ifall båda kan starta så visar det sig att han är osäker.

- Inte riktigt. Vi avvaktar dagens träning och så får vi se. Men det som har varit har varit väldigt positivt. Sedan får vi se om vi startar båda. Man behöver också bra ersättare som kan komma in och tillföra något.

Är det en eller båda som du är osäker på?
- Det får vi se. Jag avvaktar med det medicinska. Spelarna har tränat på väldigt bra. Sedan får jag lyssna med det medicinska teamet och också med spelarna själva. Man måste ha spelare som är hundra klara för att spela, och det har inte funnits några negativa signaler från spelarna än så länge. Så vi får se.

ANNONS

Hur var det på träningen i dag?
- Alla tränade och sedan har vi stegrande träning. Sedan utvärderar man på kvällen och fattar sedan beslut om vilka som kan starta. Vi har haft några småskavanker under lägret men det totala är väldigt positivt. Det är många som kan spela 90 minuter, men några som kanske inte kan det.

Finns det några frågetecken?
- Jag vet inte vad du menar med frågetecken. Vi har ju inte 25 spelare som kan spela 90 minuter. Men för mig är det inget frågetecken utan vi hanterar det. Vi kan starta med spelare som har 45 minuter i sig, eftersom vi har fem byten. Har man tre byten så är det skillnad. Så taktiskt så gör fem byten att möjligheter öppnas upp.

Är det någon spelare i truppen som inte är aktuell för spel i morgon?
- Nej. Alla 25 är aktuella för spel.

Publicerad 2020-10-26 kl 13:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto