Matchen mot Schweiz slutade 1-0 efter att Magdalena Eriksson gjort enda målet.
- Skönt att vinna såklart, säger kaptenen Caroline Seger till Fotbollskanalen.

1:18

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från matchen.

Sverige har varit pressat i Nations League, som också fungerar som OS-kval, efter hemmaförlusten mot Spanien i september. Endast gruppvinnaren har en chans att ta sig till OS i Paris nästa sommar.

För svensk del lever OS-hoppet efter en uddamålsseger mot Schweiz på hemmaplan.

Blågult tog tag i taktpinnen från start och redan efter fem minuters spel hade Filippa Angeldahl ett farligt avslut. Mittfältaren gick på skott precis vid straffområdeskanten, men Elvira Herzog sträckte ut och räddade.

Schweiz var dock inte ofarligt utan stack upp emellanåt.

Efter dryga halvtimmens spel fick Blågult ett kanonläge. Johanna Rytting Kaneryd blev fri inne i straffområdet, men avslutet var tamt. Herzog lämnade dock en retur. Den högg Stina Blackstenius på, men forwarden lyckades inte få bollen i nät.

Bara någon minut senare skapade Schweiz ett jätteläge. Smilla Vallotto bröt in från höger och testade avslut. Det tog på en blågul spelare och upp i ribban. Alisha Lehmann högg på returen, men nicken var lös och Zecira Musovic limmade.

Fem minuter före paus hade Schweiz en dubbelchanns genom Alayah Pilgrim. På det första försöket svarade Musovic för en vass parad och på den andra möjligheten kastade sig Caroline Seger fram och blockade skott.

Men det var Sverige som tog ledningen. Magdalena Eriksson satte dit 1-0 efter en inläggsfrispark precis före halvtid. Det blev första aktens enda mål.

- Det var ganska snyggt, va? Jag måste se det igen, säger Magdalena Eriksson till Fotbollskanalen.

Sverige var spelförande i den andra akten och hade flera lägen till att utöka ledningen, men den sista lilla skärpan saknades.

Matchen slutade 1-0.

Hon fortsätter:

- Jag skulle säga att var ett godkänt Sverige.

Kosovare Asllani:

- Skönt med seger. Vi kommer till många inspelslägen. Det som saknas lite grand är sista detaljen i offensivt straffområde. Vi för matchen i andra halvlek och vi hade stort momentum i första halvlek. Vi behöver bli bättre på att komma till avslut, säger hon till TV4.

Resultatet innebär att Sverige är tvåa i sin grupp efter tre omgångars spel. Landslaget har spelat ihop sex poäng. På fredagen vann samtidigt Spanien mot Italien med 1-0, vilket innebär att världsmästarna alltjämt toppar gruppen med tre poäng ned till Sverige.

Italien är trea i gruppen på tre poäng och Schweiz väntar alltjämt på att spräcka poängnollan.

Vid lika poäng gäller inbördes möten och endast gruppvinnaren går vidare till slutspelet. Tre gruppspelsmatcher återstår och Blågult spelar härnäst på tisdag och då står Italien för motståndet.

Sverige: Musovic - Björn, Sembrant, Eriksson, Andersson - Angeldahl, Asllani, Seger - Rytting Kaneryd, Blackstenius, Jakobsson,

Schweiz: Herzog - Crnogorcevic, Bühler, Stierli, Maritx - Vallotto, Wälti, Reuteler - Lehmann, Pilgrim, Bachmann.

Publicerad 2023-10-27 kl 20:21