Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fischer rasar mot Fifa: "Tycker att de ska skämmas"

Sverige (dam)

Svensk VM-plats för herrarna gav miljonregn.
För damernas avancemang är samma summa noll kronor.
- Jag tycker att de (Fifa) ska skämmas, säger Fischer till Expressen.

2:40
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

När Sveriges herrar säkrade en biljett till sommarens VM i Ryssland innebar det rejält klirr i kassan för Svenska Fotbollförbundet. SvFF fick 10 miljoner dollar av Fifa, en bit över 80 miljoner kronor bara för att ta sig till mästerskapet, därefter fick man mer pengar för att landslaget tog sig vidare från gruppen. Totalt inkasserade man cirka 140 miljoner kronor brutto.

Men efter damernas avancemang utgår i dagsläget inga pengar från Fifa för att man gått till turneringen. Eventuella pengar betalas ut först om man går längre än så.

Nilla Fischer är inte nöjd med hur systemet är uppbyggt.

- Det är så jävla tråkigt. Helt ärligt så blir jag så jävla trött på det, jag kan inte fatta hur Fifa tänker, säger Fischer till Expressen.

ANNONS

- De säger att de ska satsa mer på damfotbollen och att den kommer växa, och så agerar de så här. Det är bara massa tomt prat ifrån dem och ingen handling.

Hon fortsätter:

- Jag tycker att de ska skämmas.

Enligt SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson har inte Fifa tagit något beslut om eventuella ersättningar på damsidan, man väntar på besked, – och man hoppas kunna påverka.

- Vi påverkar faktiskt ganska mycket. Jag har varit väldigt aktiva på Fifa-kongressen och inför VM 2015 lyckades vi i de nordiska förbunden att driva igenom att det fanns en försäkring för spelarna. Det fanns det inte tidigare, säger han till Expressen.

VM sänds i C More och TV4:s kanaler.

Publicerad 2018-09-04 kl 20:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto