Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Flera viktiga landslagsspelare borta – men Seb Larsson tror inte att det betyder så mycket: "Jag känner ingen större oro"

Sverige (herr)

STOCKHOLM. Victor Nilsson Lindelöf, Jakob Johansson och Pontus Jansson kan inte vara med - Albin Ekdal tränar inte för fullt.
Men Sebastian Larsson är inte orolig.
- Vi har gång på gång visat att vi kan fylla på, att spelare kan komma in och vi gör det bra, säger han.

3:37
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Sebastian Larsson i spelaren ovan.

Sveriges uppladdning mot Rumänien och Norge har inte varit optimal. Först tackade Victor Nilsson Lindelöf nej, sedan lämnade Pontus Jansson återbud och på tisdagen fick även Jakob Johansson kasta in handduken. Dessutom har inte Albin Ekdal tränat med laget. Men Sebastian Larsson tror inte att spelartappen kommer att betyda så mycket.

- Jag känner ingen större oro över det. Man kan inte lägga energi på spelarna som inte är här. När det gäller mittfältet så är det tråkigt att Jakob fick åka hem och vi hoppas att Albin är frisk och fräsch så att Janne och Peter kan välja spelarna man vill. Men personligen går jag inte runt och tänker på det utan jag förbereder mig för att vara redo på lördag. Sedan får vi se vilka som är tillgängliga på lördag, det kan vi inte oroa oss för nu, säger han.

ANNONS

När Lindelöf inte är med, kommer er roll på mittfältet förändras då?
- Nej inte i några stora drag. Jag tycker att vi har vår grundtrygghet. Vi har haft andra spelare som har kommit in och spelat förut, både där bak, på mitten och lite överallt. Jag tycker att vi har byggt upp en trygghet i det. I grund och botten vill du alltid ha alla tillgängliga, att förbundskaptenen kan välja vilka han vill, och nu är det duktiga spelare som inte är tillgängliga den här gången, men att springa runt och fundera på det funkar ju inte. Vi har vår grundtrygghet och den jobbar vi efter och sedan kan det bli små korrigeringar, men inga stora grejer.

- Det har byggt upp en trygghet. Vi har gång på gång visat att vi kan fylla på, att spelare kan komma in och vi gör det bra. Vi vet vad vi måste ha för grunder för att vara ett slagkraftigt landslag och det har vi bevisat. Vi ska inte gå ifrån våra grunder.

ANNONS

Är du ytter eller central mittfältare?
- Bra fråga. Ingen aning. Jag är redo att spela centralt, på kant och jag kan stå i mål om Janne skulle vilja det. Skämt å sido, jag förbereder mig bara för spel. Senast spelade jag på en kant, även om det var en mer indragen position, det blev nästan likt den jag har i AIK så jag ser inga stora problem med det.

Vad är skillnaderna?
- Framför allt i det defensiva. När du spelar i en central tvåa så måste du hela tiden tänka på att ligga mer rätt, att en hela tiden täcker upp i vårt anfallsspel så att vi inte tömmer oss centralt. På kanten får du lite andra uppgifter när det gäller det defensiva.

Publicerad 2019-03-20 kl 15:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto