Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Förre MFF-spelarens nya uppdrag - blir kollega med stjärnagent: "Business är fotboll och vi älskar fotboll"

Allsvenskan

Rasmus Bengtsson har lagt fotbollskarriären bakom sig.
Nu ska den tidigare Malmö FF-backen börja scouta spelare - tillsammans med Hasan Cetinkaya.
- Vi har vår relation och vi är som familj, säger han i podcasten "Heltidsproffs" enligt Expressen.

Foto: Bildbyrån

Rasmus Bengtsson.

Tidigare i år meddelade Rasmus Bengtsson, 35, att han lägger skorna på hyllan. Mittbacken anslöt till Malmö FF från Twente under 2015 och var därefter Skåneklubben trogen - fram tills början av säsongen 2021.

Sist året i MFF-tröjan kantades nämligen av problem och en medialt känd schism med huvudtränaren Jon Dahl Tomasson. I mars beslutade därför klubben och 35-åringen att bryta kontraktet i förtid.

- De flesta vet vilka som jag inte klickar med kanske. Vi (Bengtsson och Tomasson) har inte pratat någonting om det. Det hände där och då, när jag gick ut från den dörren lämnade jag det bakom mig och släppte det. Jag känner att det inte finns någon anledning att ta upp det igen, sa Rasmus Bengtsson till Fotbollskanalen tidigare i år.

ANNONS

Nu väntar en annan karriärsbana för Rasmus Bengtsson. Den tidigare MFF-spelaren ska nämligen bli kollega med stjärnagenten Hasan Cetinkaya och börja scouta spelare.

- Det är en spännande framtid. Jag har inte gått ut med någonting än men jag ska börja scouta spelare tillsammans med Hasan. Vi har en fantastisk relation, säger Bengtsson i podcasten "Heltidsproffs" enligt Expressen.

- Vi började spela fotboll tillsammans i Trelleborg och då när jag var lite på dekis så var han den första att säga till mig "Rasmus om du brukar lite allvar så kommer jag att göra dig till ett proffs på riktigt." Jag sa till honom "jaja Hasan du bara snackar nu".

Bengtsson berättar att han och Hasan Cetinkaya har känt varandra i 15 år och att det därför var ett självklart val att börja jobba tillsammans efter karriären.

ANNONS

- Vi har vår relation och vi är som familj. Jag hoppas att jag med min erfarenhet och min kunskap att passa bra in. Jag har egentligen lärt mig att man inte ska göra business med sina bästa vänner, men här ser jag mig mer som en familj. Business det är fotboll och vi älskar fotboll båda två och vi ser fotboll på samma sätt. Jag har alltid sett mig som en intelligent fotbollsspelare och jag ser fotboll på ett bra sätt, så jag tror att jag kan hjälpa många spelare, säger han enligt Expressen.

Totalt noterades Rasmus Bengtsson för 131 matcher i MFF-tröjan.

Publicerad 2021-12-27 kl 18:44
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto