Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS
4:28

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en tv-intervju med Emil Forsberg i spelaren ovan.

Forsberg om kritiken mot honom: "Jag behöver inte stå här och hålla på att säga massa saker"

GELENDZJIK. Tyskland har fått kritik - så också Emil Forsberg.
Den svenske stjärnan tror att båda klarar av att hantera den.
- Jag ska bara vara Emil Forsberg, då blir det bra, säger han.

Tyskland förlorade sin första VM-match med 0-1 mot Mexiko och har efter det fått tung kritik där bland annat många experter kräver att förbundskaptenen Jogi Löw ändrar om i startelvan.

ANNONS

Sverige vann sin match med 1-0 mot Sydkorea och har efteråt fått positiva rubriker. Men en som inte var helt nöjd med sin insats är Emil Forsberg. Sveriges stjärna hade svårt offensivt och fick svaga betyg efter matchen.

Så kritik för Tyskland och kritik för Forsberg som till vardags spelar i Tyskland. Mittfältaren tror att båda klarar av att hantera den på ett bra sätt. Och kanske för att han själv fått in den tyska mentaliteten i huvudet?

- Jag har mycket press på mig, men jag tycker om det. Jag vill att det ska vara så. När jag inte spelar bra så är det inte bra. Så jag måste vara bra. Det försöker jag nu, säger Forsberg. 

Vad från den tyska fotbollskulturen tycker du allra mest om?
- Det är väl mentaliteten. Jag gillar den. Just att hata att förlora, göra allt rätt, acceptera aldrig en förlust eller att aldrig acceptera att förlora en tackling. Det är sådant man får inpräntat i huvudet när man kommer dit. Hur viktigt det är och tyskarna har ju statistik på allt från varje match, hur mycket du vinner, hur mycket du förlorar, och det är så mycket som du ska vinna om du ska vinna en match och det tas fram massa siffror varje dag. Det är sådant man lär sig och sådant man uppskattar och det får en att ta sig till högre höjder.  

ANNONS

Hur ser du på kritiken som det tyska landslaget får nu efter förlusten?
- Tyskland sitter på rätt många som har varit väldigt bra spelare och alla vill säga sin sak. Det blir förstorat, men det är så som det är. Tyskarna brinner för sin fotboll och ingenting får vara dåligt. Allt måste vara bra. Det måste man älska med tyskarna att alla ställer höga krav, och krav kommer efter kvalitet och om man inte levererar så kommer det kritik. Det är normalt. 

Var du överraskad av det när du kom till Tyskland?
- Nej jag var ändå medveten om det. Men sedan dyker det alltid upp nya saker som man lär sig efter vägen. Men stora spelare, stor kritik. 

Påverkas spelare som Özil, Hummels och andra stjärnor av en sådan kritik som finns nu?
- Jag vet inte. Som spelare måste man lägga det åt sidan. Det är ändå fotboll man håller på med, sedan sitter ni där och tycker och tänker vad ni tycker är bra och dåligt, men det första en spelare gör är att gå till sig själv och tänker vad man själv borde ha gjort bättre och vad man själv gjorde bra. Sedan går man vidare och det kommer en ny dag. Man måste bara gå vidare och det tror jag att tyskarna har gjort. 

ANNONS

Du pratar om hur du tror att de tyska spelarna tacklar kritik - hur tacklar du själv kritik?
- Jag är ganska bra på att tackla kritik. Jag är lugn och trygg i mig själv. Jag är ganska lugn och stadig. Jag förstår att ni skriver att det var dåligt när det har varit dåligt. Det är ganska normalt.

- Jag lever med hög press varje dag, men den högsta pressen jag har är på mig själv. Jag lägger min ribba väldigt högt för att jag vet vad jag kan göra och jag har redan visat vad jag kan göra, och det är ganska normalt att man gör det. Så jag har inga problem med kritiken. 

Under tisdagen berättade Pontus Jansson om hur han stöttade Emil Forsberg, både inför Sydkorea-matchen och också efteråt. Mittbacken skickade ett sms till ”Foppas” innan matchen där det stod "gör det du är bra på och det är ingen press och vi vet att du är vår bäste spelare så du måste gå ut och njuta.”

ANNONS

Emil Forsberg är glad över lagkamraternas stöd.

- Vi är ett lag. Det är laget före jaget. Jag och Pontus har en jättenära relation och pratar ofta. Vi pushar varandra hela tiden, som vi gör med hela landslaget, och det är viktigt. Jag känner ingen extra press på mig utan lägger bara pressen på mig själv när jag vet vad jag kan göra, säger han.

- Sedan är jag bara glad om det fungerar. Om det inte fungerar så ser ni mig borra ner huvudet och köra ändå. Jag tummar inte på något defensivt för att få ut något offensivt utan jag jobbar stenhårt varje minut så länge det går och det gjorde jag mot Sydkorea. Även om allt kanske inte fungerade offensivt så tummade jag inte en minut på jobbet defensivt för att jag skulle försöka lyckas med något offensivt. Jag gör mitt jobb i 95 minuter. 

Vad är din egen analys för att få fram båda delarna?

ANNONS
- Jag ska bara vara Emil Forsberg. Jag måste tro på det. Ta in bollen. Sätta fart på fötterna. Det saknas lite, men det kommer. Jag är inte orolig. Jag vet vad jag går för och behöver inte stå här och hålla på att säga massa saker. Jag vill bara vara Emil Forsberg. Då blir det bra.

Du vill bara vara Emil - vad måste du förbättra för att hitta honom, är det fysiskt mentalt eller något annat?
- Mentalt är allt lugnt, det är inga problem. Det gäller bara att få lite fart under fötterna. 

- Som i dag var det perfekt. Jag fick vara ute på planen och känna på det. Sedan lite FaceTime med frugan så blir det bra. Då får jag fart på fötterna, det kan jag garantera, haha. Hon har skällt på mig tillräckligt.

Publicerad 2018-06-21 kl 07:00

Streama alla matcher från VM-kvalet

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto