Fotbollskanalens spelarbetyg – Lustig och Forsberg i topp

Sverige (herr)

Sverige slog Danmark med 2-1 (1-0) i rond 1 med en EM-plats i potten.
Men det sved för Hamrén o Co att danskarna reducerade.Här är fotbollskanalens spelarbetyg:

Ingen.

Mikael Lustig
Framspelningen till Sveriges 1-0 i slutet av första halvlek var en kröning på ytterbackens bästa 45 minuter i Blågult. Han var ständigt ett hot på kanten och var med bakåt. Fortsatte likadant i andra halvlek även om han hade lite svårt några tillfällen. Men crossbollen till Forsberg var självförtroende.

Andreas Granqvist
Stod för en Börje Salming-insats redan i femte minuten. Låg sedan bakom en öppnande passning till Sveriges första farlighet där Lewicki hittade in till fri Berg. Få misstag och var oftast rätt i dueller både på marken och i luften.

Emil Forsberg
Gjorde först 1-0 efter ett väldigt bra avslut och fixade sedan straffen till 2-0. Var verkligen en spelare som gjorde skillnaden.

Oscar Lewicki
Ersatte Albin Ekdal och gjorde det väldigt bra. Visade upp den fina formen han hade i U21-EM. Låg hela tiden i rygg på motståndarna och förstörde och blixtrade även till offensivt när han bland annat tog en bra djupledslöpning och spelade in till Zlatan Ibrahimovic som var nära att sätta 1-0. Spelade väldigt klokt för att ha gjort så få landskamper.

Zlatan Ibrahimovic
Stod för mycket av det oförutsägbara och det farliga i Sverige. Spelade fram flera lägen, bland annat när Marcus Berg borde gjort 1-0 i den första halvleken, och satte 2-0 på straff.

Andreas Isaksson
Som alltid stabil mellan stolparna. Isaksson ställdes inte inför massvis av tuffa utmaningar, men gjorde inga direkta misstag och har inte jättemycket att göra åt Danmarks mål. Däremot blir Sveriges spel lidande av hans bristande spel med fötterna.

Erik Johansson
IN 29. Hoppade in i det närmast ouppvärmd och var en aning rostig. Var den som släppte Bendtner som blev frispelad av Christian Eriksen, men anfallaren sköt utanför. Spelade upp sig under matchen.

Kim Källström
Fick ta ett stort defensivt ansvar när Danmark spelade med tre centrala mittfältare och Kim gjorde det bra. Vann dueller och visade ett par gånger även upp sin fina vänsterfot.

Martin Olsson
Efter några svaga landskamper var Norwich-backen tillbaka i gammal klass. Tillsammans med Emil Forsberg var det ett av Sveriges starkaste offensiva hot. Jobbade stenhårt och låg bakom flera farligheter. Tappade markering vid Danmarks mål.

Jimmy Durmaz
UT 68. Var med och la upp för matchens första mål när han snyggt klackade till Mikael Lustig. Gjorde annars ingen jättematch. Kämpade och visade upp en bra vilja men kom inte riktigt in i matchen. Gick ut när Sverige gjorde sitt första byte.

Mikael Antonsson
UT 29. Skadade sig i samband med en tackling och fick kliva av med höftproblem. Hade innan dess agerat säkert och tryggt ihop med ”Granen”. Försökte spela vidare men det gick inte.

Marcus Berg
Missade två riktigt bra lägen i den första halvleken, men slet som ett djur uppe på topp och hotade ändå Danmark några gånger. Överlag en godkänd insats.

Inga spelare

Spelade för kort tid för att betygsättas: Sebastian Larsson (in 68 min), John Guidetti (in 81 min)

Publicerad 2015-11-14 kl 22:51