Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Frankrike stänger ner - SvFF: "I kontinuerlig dialog"

Sverige (herr)

Frankrike stänger ner på nytt efter en kraftigt växande andra smittvåg.
Men än finns det inga tecken på att mötet med Sverige i Nations League kan påverkas.
"Vi är i kontinuerlig dialog med Uefa och våra motståndare och följer utvecklingen i Europa", skriver SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson.

Foto: Bildbyrån

Sverige har fått en tuff start i A-divisionen i Nations League efter fyra raka förluster mot Portugal, Kroatien och Frankrike. Än så länge har Sverige bara mött Frankrike en gång och den 17 november väntar ett nytt möte borta på Stade de France i Paris. Men just nu väcks det frågor om matchen kommer att kunna spelas.

För några dagar sedan registrerades nämligen det högsta dödsantalet kopplat till coronaviruset sedan april i Frankrike och under onsdagskvällen meddelade Frankrikes president Emmanuel Macron att landet nu på nytt stänger ner i och med en kraftigt växande andra smittvåg. Landets idrottsminister Roxana Maracineanu meddelade samtidigt att professionell idrott fortsätter under november - trots nedstängningen. Därmed kommer Ligue 1 inte att ta uppehåll.

ANNONS

Svenska Fotbollsförbundet har inte blivit kontaktade angående om Sveriges Nations League-match mot Frankrike kan påverkas.

"Jag har inte hittills nåtts av annan information än att matchen ska kunna genomföras. Vi är i kontinuerlig dialog med Uefa och våra motståndare och följer utvecklingen i Europa", skriver SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson till Fotbollskanalen.

Sveriges match mot Frankrike spelas den 17 november med avspark 20.45. Den 4 november tar förbundskapten Janne Andersson ut truppen.

Publicerad 2020-10-29 kl 09:17
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto