Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Friberg da Cruz slutar - blir tränare i division 2

Foto: Bildbyrån

Bobbie Friberg da Cruz väljer att lägga skorna på hyllan.
Nu är han klar som tränare för division 2-klubben Assyriska BK.

Efter den gångna säsongen valde Bobbie Friberg da Cruz att lämna IFK Mariehamn. Då berättade 35-åringen för Fotbollskanalen att hans plan var att fortsätta spela hemma i Sverige, men att några klubbar lägre ner i seriesystemet hört av sig och erbjudit honom rollen som tränare.

- Det är en dröm som jag har, att bli tränare. Fotbollen har varit en så stor del av mitt liv och jag känner att jag kommer dö med den här sporten. Jag känner att jag skulle kunna gilla det där ansvaret som man har som tränare, jag känner att jag vill utvecklas vidare som ledare, sa Friberg da Cruz då.

Nu står det klart att Friberg da Cruz lägger skorna på hyllan och tar över division 2-klubben Assyriska BK som tränare.

På Assyriskas hemsida går det att läsa följande: 

"Trots att Bobbie aldrig varit tränare innan går han in i rollen med höga ambitioner. Vad han kräver av sina spelare och hur laget ska spela nästa säsong är att han kräver hårt jobb och att man brinner för spelet och för att få representera klubbmärket på bröstet. Främsta fokus i hans spelfilosofi är det defensiva spelet och att laget ska känna sig bolltrygga med ett förande spel".

Friberg da Cruz representerade under sin spelarkarriär klubbar som Gais, Randers, Kongsvinger, IFK Norrköping och IFK Mariehamn.

Publicerad 2017-12-12 kl 21:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons