Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gerhardsson har inte bestämt EM-reserver: "Kommer prata med några spelare"

Sverige (dam)

STOCKHOLM. Norge har gjort en lista med sju reserver till EM. 
Peter Gerhardsson har i sin tur hittills inte bestämt reserver till mästerskapet. 
- Vi kommer prata med några spelare, var de befinner sig och om de är tillgängliga, säger förbundskaptenen till Fotbollskanalen. 

5:54
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Svenska landslaget deltar i sommar i EM i England och under tisdagen tog förbundskaptenen Peter Gerhardsson ut sin mästerskapstrupp med 23 spelare.

Samtidigt har Uefa särskilda covid-19-regler, som gäller inför turneringen, och vid positiva corona-test kan spelare sättas i karantän, samtidigt som det vid större corona-utbrott, andra sjukdomar eller skador kan vara aktuellt för landslag att kalla in reserver. I och med det har norska landslaget redan nu valt att ta ut en lista med sju reserver, för internt bruk och som kan komma att ändras, inför mästerskapet. 

Gerhardsson har i sin tur inte tagit ut en lista med specifika reservspelare till mästerskapet. Den svenske förbundskaptenen kommer i stället att prata med spelare framöver. 

Annons

- Vi får se. Vi måste prata med spelare. Oavsett vad det varit har vi inte tagit ut en reservlista på 10-15 spelare. Om det skulle hända någonting kollar vi vilken spelartyp det är, om det är en målvakt, backlinjespelare, vänsterback och så vidare. Vi kommer prata med några spelare, var de befinner sig och om de är tillgängliga och så vidare. Vi kommer skapa en back-up om det skulle hända något, säger han till Fotbollskanalen. 

- Vi har 23 spelare som vi ska ta ut, och sedan ska man anmäla 23 spelare innan ett visst datum. Sedan kan man ändra på det 24 timmar innan match, och det är det vi förhåller oss till, fortsätter han. 

Svenska landslaget reser till England den 3 juli och spelar sedan mot Nederländerna den 9 juli i premiären, därefter mot Schweiz den 13 juli och avslutningsvis mot Portugal den 17 juli i gruppspsfasen av turneringen. 

Annons
Publicerad 2022-06-07 kl 19:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto