Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gerhardssons hyllning: "Jag kan sitta ganska lugnt"

OS 2021

3-0 mot USA och stundtals bländande fotboll.
Förbundskapten Peter Gerhardsson kunde inte vara annat än nöjd.
- Vi gör det bra - spelarna är modiga, säger han till Discovery+.

Foto: Bildbyrån

Sverige stod för en enorm insats när de klev ut och körde över USA i OS-premiären. 3-0 slutade matchen och efteråt var förbundskapten Peter Gerhardsson nöjd... Väldigt nöjd.

- Det är en väldigt bra prestation. Det är lite av det vi pratade om innan med kontringsspelet där jag tycker vi är bättre än dem i det. Sen gör vi det bra på våra fasta, där det blir ett mål. Så vi gör det bra - spelarna är modiga - det finns ett mod som jag älskar. Ansvarstagande i rollerna där de coachar varandra väldigt mycket. Så jag kan sitta ganska lugnt - det är inte mycket... Det är något inkast jag blir arg på, annars är det en bra prestation rakt igenom, säger han till Discovery+.

ANNONS

Han väljer att lyfta fram några spelare som stack ut idag - av olika anledningar som kanske inte får mest uppmärksamhet.

- Man tänker kanske ibland bara på Asllanis offensiva delar men hon är väldigt klok i sin defensiva roll. Att styra och gå i press. Tittar du på backlinjen där nere har vi Nathalie Björn och Amanda Ilstedt med bra passningar och bra värderingar. Vi hade pratat mycket om att inte gå så mycket på centralt mittfält. Och då tog de åt sig den taktiska delen. Så det finns de olika egenskaperna som man behöver i ett fotbollslag. Någon som kan dribbla, någon som kan skjuta och några är snabba. Ihop blir det väldigt bra idag.

Nu väntar Australien på lördag med matchstart 10.30 (svensk tid).

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2021-07-21 kl 13:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto