Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Hamrén om att vara långt ner på lönelistan: ”Jag är nöjd”

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Erik Hamrén tillhör de sämst betalda förbundskaptenerna i EM.
Men klagar inte.
– Hoppas att alla som skriver på ett kontrakt är nöjda, säger han.

Den spanska finanssajten Finance Football har kartlag lönerna bland de 24 förbundskaptenerna som leder landslagen i EM 2016. Sveriges Erik Hamrén hamnade på en delad 18:e plats med sin lön på närmare 1,9 miljoner kronor. Roy Hodgson har mer i månaden än vad Hamrén har om året.

- Jag hoppas att alla som skriver på ett kontrakt är nöjda. Jag är det i varje fall och sedan hoppas jag att de andra också är det, säger Erik Hamrén på presskonferensen dagen före matchen mot Turkiet.

Förbundskapten Hamrén lär dock ha varit med i det bonusregn på 20 miljoner som gick till alla spelare och ledare kring landslaget efter EM-avancemanget. Något SvFF redovisade på årsmötet häromveckan.

På listan ligger Englands Roy Hodgson nummer ett med fem miljoner euro, motsvarande drygt 46 miljoner kronor, om året medan den sämst betalde är Rumäniens Anghel Iordanescu med 120 000 euro om året, vilket är runt 1,1 miljoner kronor.

Islands Lars Lagerbäck har bra pröjs jämfört med sitt jobb i Sverige, han har en årslön 430 000 euro, motsvarande drygt 4 miljoner kronor, vilket placerar honom på 12:e plats.

Hör Hamrén kommentera löneskillnaden i spelaren ovan.

Publicerad 2016-03-23 kl 20:19

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER