Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hegerberg om Holmgrens landslagspetning: "Platsar absolut"

Sverige (dam)

GÖTEBORG. Emma Holmgren har petats från landslaget.
Då ger Ada Hegerberg sin åsikt i frågan.
- Hon har absolut kvaliteter till att vara med i det svenska landslaget, säger den norska anfallaren till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån

Det var i fjol som Emma Holmgren riktade skarp kritik mot svenska landslaget. Under en landslagssamling i Córdoba, Spanien uttryckte målvakten sin besvikelse på ledningen och menade att man inte följt hennes utveckling.  

- Tyvärr har de inte kollat på matcherna och det tycker jag är tråkigt när jag kommer hit, att de inte har koll fullt ut, sade hon då till SVT.   

Förbundskapten Peter Gerhardsson bemötte kritiken direkt och menade att det hela rörde sig om ett missförstånd och att landslaget visst har koll på spelarna ute i Europa.  

Men sedan uttalandet i oktober har Emma Holmgren inte varit kallad till landslaget, och den målvaktskamp som tidigare involverade sju målvakter involverar numera endast fyra – Emma Holmgren är inte en av dessa.  

Annons

Då ger sig Lyonforwarden och lagkamraten Ada Hegerberg sig in i frågan.  

- Hon har varit väldigt bra för oss och hon har varit stabil och gjort ett stabilt arbete för oss i Lyon. Det är speciellt att vara en tydlig andrakeeper i ett lag, men samtidigt så får hon en erfarenhet som är utom det vanliga i Lyon och hon har tagit vara på det. Jag tycker att hon har väldigt bra kvaliteter men sen står jag inte heller i en tränarposition till att ta ut ett lag, säger hon till Fotbollskanalen.  

Tycker du att hon borde få chansen?
- Jag ser Emma i träning varje dag och hon har absolut kvaliteter till att vara med i det svenska landslaget.  

Publicerad 2023-04-11 kl 13:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto