Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Historiskt avtal klart – TV4 och C More i rekordsatsning på svensk landslagsfotboll

Sverige (herr)

TV4 och C More genomför nu den största satsningen någonsin på svensk landslagsfotboll. Genom ett nytecknat avtal med UEFA har TV4 och C More säkrat de exklusiva sändningsrättigheterna till samtliga herrlandslagets matcher från och med hösten 2018 till VM 2022.

Jervelycke
Annons

I rättigheterna ingår EM-kval, VM-kval och den nya viktiga turneringen UEFA Nations League, liksom alla europeiska kvalmatcher till EM och VM. Därmed befäster TV4 och C More sin position som den självklara destinationen för svenska fotbollsfans. Sedan tidigare är det klart att TV4-Gruppen sänder VM- och EM-turneringarna 2018, 2020 och 2022 tillsammans med SVT.


I den ständigt pågående striden om användarnas uppmärksamhet är sporträttigheter ett av de tyngsta vapnen för tv-bolagen. Nu spänner TV4-Gruppen och C More musklerna ordentligt genom att säkra flera år med all herrlandslagsfotboll och all europeisk kvalfotboll till de kommande EM- och VM-turneringarna, bara dagar efter att ett rekordlångt avtal skrivits med SHL.
– Vi har under en tid medvetet valt bort vissa sporträttigheter för att i stället satsa på dem vi verkligen tror på. Tillsammans med Allsvenskan och nyligen förlängda SHL blir detta kronan på verket i vår strategi. Hos TV4 och C More kommer publiken hitta de bästa svenska ligorna och all landslagsfotboll under lång tid framöver, säger Casten Almqvist, vd för TV4 och Bonnier Broadcasting.

Annons

Med start under hösten 2018 fram till VM 2022 blir TV4-Gruppen och C More alltså exklusiv hemvist för det svenska herrlandslaget i fotboll, då landslagets samtliga matcher sänds linjärt i TV4-Gruppens kanaler och online på C More. Inklusive nya heta turneringen UEFA Nations League, där landslagen samlar viktiga rankingpoäng och även kan spela till sig en extra chans att kvala till EM 2020. Det här är första gången UEFA samlat landslagets samtliga kval-, tränings- och förberedelsematcher i en rättighet.
– Det här är den största och mest koncentrerade satsningen någonsin på svensk landslagsfotboll, och vi är otroligt glada och laddade för att börja en ny resa med Sveriges populäraste landslag. Genom TV4-Gruppens och C Mores olika plattformar kommer vi bygga en unik och heltäckande bevakning, både av Sveriges matcher, att hela Europa spelar kval och nya Uefa Nations League – och erbjuda våra tittare och kunder världens bästa fotboll på alla plattformar, säger Erik Westberg, sportchef för TV4 och C More.

Annons

Totalt omfattar det fyraåriga avtalet 1 000 matcher. Sveriges EM- och VM-kvalmatcher visas i TV4, stornationer som Tyskland, Frankrike och Holland spelar i TV12. Samtliga kvalmatcher streamas utan avbrott på C More.

Det här är Uefa Nations League:

Uefa Nations League är en helt ny landslagsturnering som skapats för att stärka landslagsfotbollen, och blir utöver EM och VM därmed ytterligare en viktig turnering där en mästare kommer att koras. Uefas 55 landslag möter i turneringen varandra i fyra divisioner (A till D), baserade på hur lagen är rankade, och med fyra grupper i varje division. I division A möter dom topprankade lagen varandra, vilket ger mängder med högintressanta matcher av typen Holland mot Spanien, etc. Sverige hamnar enligt rankingen i division B, och kan vid vinst i sin grupp spela i division A nästa gång (hösten 2020). Dom fyra bästa lagen i A-divisionen gör upp om titeln i Uefa Nations League, genom att spela Final Four på sommaren 2019. Genom att vinna sin grupp kan man också få spela playoff till EM2020 om man skulle misslyckas i det ordinarie kvalet. Uefa Nations League-matcherna ersätter många av de betydelselösa träningslandskamper som landslagen spelat, och gör alla matcher viktiga.

Sedan tidigare har TV4-Gruppen har tillsammans med Sveriges Television säkrat rättigheterna till EM 2020. TV4 och SVT har också ingått avtal med FIFA för fotbollsmästerskapen på alla plattformar för FIFA Fotbolls-VM för herrar 2018 i Ryssland, FIFA Fotbolls-VM för herrar 2022 i Qatar, FIFA Confederations Cup 2017 och 2021 och FIFA Fotbolls-VM för damer 2019, ett mästerskap som TV4/C More sänder själva.

Tidigare i september har C More skrivit långa avtal med SHL, HockeyAllsvenskan och högstaligorna i handboll och innebandy. Vilket innebär att alla de högsta ligorna i de största svenska idrotterna nu finns hos C More, liksom nu också all svensk och europeisk landslagsfotboll.

Se en trailer om rekordsatsningen i spelaren ovan.

Publicerad 2016-09-26 kl 13:00

Det här ingår i TV4:s och C Mores rättighetspaket:

• Fyra säsonger landslagsfotboll 2018-2022.
• Alla matcher i kvalet till fotbolls-EM 2020.
• Alla matcher i nya Uefa Nations League, som ersätter vänskapslandskamperna, och gör alla matcher viktiga.
• Alla matcher för europeiska länder i kvalet till fotbolls-VM 2022.
• 10 landskamper med Sverige per år.
• Cirka 35 matchdagar landskamper per år.
• 250 landskamper per säsong.
• Formatet "Week of football" – en sammanhållen vecka med 54 landslagsmatcher i EM-/VM-kval- och/eller Uefa Nations League-matcher. Varje landslag spelar under en sådan vecka 2 matcher. 3 Week of football under hösten 2018, 5 Week of football under 2019, följt av play off och preparation games inför EM 2020.

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto