Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Isak väljs bort av SvFF: "Kommer inte att ha någon nytta av honom"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Alexander Isak nobbade P19-EM, sades det.
Nu ger förbundskaptenen Claes Eriksson en annan förklaring.
- Om jag ska vara riktigt korrekt så har han inte tackat nej till någonting eller blivit uttagen till någonting för han har aldrig fått erbjudandet, säger han till DN.

Alexander Isaks succé 2016 var otrolig. Stort genombrott i allsvenskan med tio mål för AIK och senare även landslagets yngste målskytt genom tiderna mot Slovakien under januariturnén. Men efter flytten till den tyska storklubben Borussia Dortmund har Isak haft det mycket tungt. Bara ett fem minuter långt inhopp i den tyska cupen och i övrigt spel i reserv- och ungdomslaget.

Isak fanns inte med i U21-landslagets EM-trupp och uppgavs ha tackat nej till att spela P19-EM.

- Han har tackat nej till EM-slutspelet i Georgien och då finns det ingen anledning att han är med på lägret, sa förbundskaptenen Claes Eriksson till Expressen när truppen till det förberedande lägret presenterades.

Men nu berättar Eriksson om en annan bakgrund till Isaks frånvaro i truppen.

- Om jag ska vara riktigt korrekt så har han inte tackat nej till någonting eller blivit uttagen till någonting för han har aldrig fått erbjudandet. Oavsett nivå så måste du spela matcher. Senast Isak spelade kontinuerligt var ju faktiskt i november 2016, alla fotbollsspelare behöver spela matcher för att hålla sin nivå, säger Eriksson till DN.

Eriksson menar nu att Isak inte är aktuell för de svenska landslagen, om han inte får mer speltid i Dortmund.

Kommer han inte i gång i Dortmund kommer Svenska fotbollförbundet, oavsett vilket landslag det är, inte ha någon nytta av Isak, säger han.

17-årige Alexander Isak har själv legat lågt sedan flytten till Dortmund och inte uttalat sig om de tunga tiden.

- Han har valt att försöka koncentrera sig på att komma in i Dortmund på ett bra sätt. Det kan jag tycka är ganska klokt för det är jädrigt viktigt för honom, säger Claes Eriksson.

Se en sammanfattning av Isaks genombrott i spelaren ovan.

Publicerad 2017-06-24 kl 12:22

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER