POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Janne Andersson fick egen sång av fansen: "En surrealistisk känsla"

Foto: Bildbyrån.

S:T PETERSBURG. Sverige slog ut Schweiz.
Då fick Janne Andersson en egen ramsa av fansen.
- En surrealistisk känsla att stå i Sankt Petersburg på en fotbollsplan och det är ett antal människor som ropar ens namn, säger han.

När Sverige spelade mot Schweiz hade fansen en ny ramsa som var tillägnad förbundskapten Janne Andersson. "Å Janne-Janne, Janne-Janne-Janne-Janne Andersson”, skrålade supportrarna flera gånger under matchen och även efteråt.

Janne Andersson hörde fansens sång och efteråt lämnade han omklädningsrummet, tog sig ut på planen igen och tackade de svenska supportrarna.

- Klart att det är en surrealistisk känsla att stå i Sankt Petersburg på en fotbollsplan och det är ett antal människor som ropar ens namn. Det känns ju väldigt konstigt. Jag hörde det under matchen och då är man så fokuserad så då är man inne i matchen. Sedan att de står kvar efter matchen och gör det då vill man gå ut och tacka, säger han.

Är du symbolen för laget?
- Det är ju ett lag och om jag då just i dag får vara någon form av symbol för det så kan jag leva med det, men det är verkligen laget det handlar om. Det handlar inte om mig eller någon annan individ utan fotboll är ett lagspel och det här lager personifierar den attityden vi har gemensamt, att vi jobbar för varandra på och utanför planen och jag är enormt glad för att det ger resultat på det sättet som det har gjort, säger han.

- Men för mig personligen så är jag jätteglad för att människor är snälla och sjunger mitt namn och vill väl. Det är kul. Det är jätteroligt. Men vi pratar om fotboll och fotboll är ett lagspel, det får man aldrig glömma

Spelarna hörde också sången till Janne Andersson och tyckte att det var välförtjänt.
- Han är omtyckt och har gjort det bra, så det förstår jag, säger Marcus Berg.

Publicerad 2018-07-04 kl 07:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå