Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Janne Andersson kontaktade Forsberg efter uppgifterna om schism: "Finns ingen sanning i det"

Sverige (herr)

Tyska Bild uppgav att det fanns en schism mellan Emil Forsberg och Janne Andersson.
Nu har förbundskaptenen kontaktat Leipzig-stjärnan, och den assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren dementerar uppgifterna.
- Det fanns ingenting överhuvudtaget, säger han.

Foto: Bildbyrån

Emil Forsberg lämnade landslaget i måndags efter att ha undersökts och det konstaterats att stjärnan hade en skadekänning. Senare skrev tyska Bild att det fanns andra orsaker till att Forsberg åkte hem, och uppgav att det fanns en schism med förbundskaptenen Janne Andersson.

- Det skulle vara en stor överraskning för mig om det var så. Men jag har inte pratat med Emil. Vore en jätteöverraskning om han sagt något sånt, sa Andersson om uppgifterna.

Den assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren dementerar nu uppgifterna bestämt.

-  Ni får ursäkta mig, men jag förstår inte hur tidningar kan plocka upp den här grejen. Det finns ingen sanning i det. Emil ringde och berättade om ljumsken. Han var här och undersöktes och Janne och han stod och pratade jättelänge. Sedan så sa vi 'hej då och så hörs vi' och så får man läsa det här. Jag blir jätteförvånad att man skriver sånt överhuvudtaget om ni frågar mig, för det finns ingen sanning i det, säger Wettergren.

ANNONS

Har ni haft någon kontakt med Emil? För Janne sa i går att han ville ringa Emil för att kolla. 
- Ja, de har haft kontakt. Vad de har pratat om får du ta med dem, men jag vet att de har haft kontakt och det fanns ingenting överhuvudtaget. Det kan jag dementera.

På frågan om var han tror uppgifterna kommer från säger Wettergren:

- Det är mycket man funderar över. Och jag blir inte klok på det här ibland, och det här är en sån fråga.

Att SvFF inte gick ut och dementerade det hela tidigare förklarar den assisterande förbundskaptenen så här:

- Det är matchdag och vi har massor av saker som vi fokuserar på. Om någon skriver någon osanning, ska vi gå ut och dementera allting? Jag känner att det var fokus på matchen. Och när Janne och Emil pratade, det vet jag inte. Det jag pratade med Janne om var att de hade haft kontakt och det var absolut inga problem överhuvudtaget.

ANNONS

Landslagsspelarna reagerade starkt på skriverierna.

Jag blev väldigt chockad när jag läste det. Det är inget jag hört något om. Och även om jag hade hört något så hade jag inte sagt något, säger Gustav Svensson.

Marcus Rohdén:

- Jag tyckte att det kändes konstigt, det är inget jag har märkt av. Jag tror inte det finns så mycket sanning i det. Det är hur jag har upplevt det.

Publicerad 2018-09-07 kl 15:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto