Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Janne Andersson: "Står bakom beslutet till 100 procent"

Sverige (herr)

Sverige vägrar spela en eventuell playoff-final mot Ryssland.
Ett beslut som backas av Janne Andersson.
- Jag står bakom beslutet till hundra procent, säger förbundskaptenen i en kommentar.

Foto: Bildbyrån

9:07
Lundh: ”Ett historiskt beslut”
3:09
Nilsson: "Det skulle vara en tondövhet av sällan skådat slag"

Rysslands invasion av Ukraina har gjort att den svenska regeringen uppmanat till bojkott av idrottsliga utbyten med landet. En uppmaning som Svenska Fotbollförbundet nu följer. Under lördagen meddelade Sverige att man vägrar spela en eventuell playoff-final mot Ryssland i VM-kvalet i slutet av mars - oavsett om matchen spelas i Moskva eller på neutral mark.

Beslutet har full backning från förbundskaptenen Janne Andersson. I en kommentar via presschefen Jakob Kakembo Andersson säger Andersson följande:

- Jag står bakom beslutet till hundra procent. Jag har under dagen haft kontakt med Håkan Sjöstrand (SvFF:s generalsekreterare) och gett honom och Karl-Erik (Nilsson, ordförande) mitt fulla stöd. Jag hoppas att Fifa tar sitt förnuft till fånga men framförallt hoppas jag som alla andra att kriget tar slut. Mina och lagets tankar går till det ukrainska folket.

Annons

Sverige möter Tjeckien i semifinal i VM-playoff den 24 mars. Det ursprungliga upplägget för avgörandet är att vinnaren i den matchen möter vinnaren mellan Ryssland och Polen i en avgörande final, medan förlorarna möts i en träningsmatch.

Fifa har ännu inte gett något besked kring Rysslands medverkan i kvalet. 

Publicerad 2022-02-26 kl 16:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto