Avbryt
Försök igen

LÄS ÄVEN: FEM SPANINGAR: "Såg lekande lätt ut"

Under torsdagseftermiddagen ställdes Sverige mot Kina i årets första landskamp. Man fick klara sig utan Kosovare Asllani och Lina Hurtig som dragits med skadebekymmer under veckan.

Blågult fick en drömstart och det såg ut som att det skulle bli lekande lätt för Peter Gerhardssons gäng. Redan efter 34 sekunder hittade Madelen Janogy till Johanna Rytting Kaneryd som kunde peta in matchens första mål.

Drygt tre minuter senare löpte Fridolina Rolfö efter en djupledsboll på högerkanten, signerad Stina Blackstenius. Och ett inspel senare kunde Janogy utöka ledningen till 2-0.

Sedan fortsatte den ensidiga historian.

Efter drygt tio spelade minuter drog Rytting Kaneryd till med ett skott som gick strax utanför. Inte långt därefter fick Rolfö en långboll av Elin Rubensson och visade på bra fysiskt spel när hon gjorde sin spelare för att passa bollen strax inåt bakåt mot Stina Blackstenius som missade, men Janogy var med på noterna och kunde trycka in sitt andra mål för kvällen till 3-0.

Blågult fick med sig en hörna som Rolfö nådde högst på en hörna som hon nicksvarade, men bollen dansade på mållinjen innan den stöttes bort. Kina startade nästintill sitt första anfall men Jennifer Falk, som gör sin första landskamp sedan september, kunde enkelt plocka in bollen.

Efter drygt 40 minuter spelade frispelades Blackstenius av Roflö som drog skottet rätt i stolpen. Några minuter senare drog Rytting Kaneryd till med ett dunderskott som tippade över. Sverige pepprade på med skott, Rolfö drog även hon till med ett distansskott som gick tätt utanför.

Kina drog till med ett fint anfall och till slut kunde Xiao Yuyi nicka in reduceringen förbi Jennifer Falk.

Sverige fortsatte med att sätta press på de rödklädda – men det ville inte med sig förrän man gjort ett kvadrupelbyte och fått med sig en hörna som nyinbytta Olivia Schough skickade in. Nathalie Björn, som startade matchen, nådde högst och kunde nickskarva in bollen till en svensk utökning.

Det blev också matchens slutresultat.

I matchens slutskede utspelade sig otäcka scener när Amanda Ilestedt fick en smäll av Jennifer Falk och fick en rejäl vridning på fotleden och stjärnan fick hjälp av ledare medan hon grinade illa.

Hon fick kryckor kort efter slutsignal och tröstades av lagkamrater.

Sverige: Falk - Lundkvist, Björn, Sembrant, Sandberg - Angeldahl, Rubensson, Janogy - Rytting Kaneryd, Blackstenius, Rolfö.

Publicerad 2023-02-16 kl 20:23