Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
32v

Jansson om att vara reserv: ”Måste tänka att du kan få spela”

Foto: Bildbyrån

Pontus Jansson fick beröm för insatsen mot Danmark.
Ändå är mittbacksparet givet.
- Du måste tänka att du kan få spela när som helst, säger Pontus Jansson till Fotbollskanalen.

När Sverige spelade 0-0 mot Danmark fick Pontus Jansson spela andra halvlek och gjorde det bra. Förbundskapten Janne Andersson berömde honom och en glidtackling fick många att lyfta mittbacken.

- Det har gått bra sedan dag ett den här samlingen. Det känns bra, säger Pontus Jansson efter ännu ett träningspass med VM-truppen.

Trots det vet Jansson att Victor Nilsson Lindelöf och lagkaptenen Andreas Granqvist är givna när det väntar VM-premiär mot Sydkorea. Något som ställer krav på honom och många andra spelare som vet att det krävs skador för att få speltid från start.

- I ditt huvud får du inte tänka så, där måste du tänka att du kan få spela när som helst. Det har man tänkt sedan dag ett med Janne och i landslaget. Det är skillnad mot klubblaget där jag spelar, men det gäller att vara professionell och förberedd och göra ditt bästa, säger Pontus Jansson.

- Jag har aldrig hängt med huvudet och det kan jag vara stolt över.

I samband med matchen mot Rumänien i mars var Jansson kapten och när Andreas Granqvist klev av i lördags var Jansson kapten i andra halvlek.

- Det var uppskattat, framför allt från Jannes (Andersson) sida men även från Granen som gav mig den. Det var grymt.

Var det Granqvist som bestämde det?
- Han trodde det, men det var Jannes beslut.

Landslaget har tre träningar i Stockholm varav två är stängda.

- Skönt att finslipa bakom stängda dörrar. Vi är ett öppet landslag där vi bjuder på mycket men nu närmar det sig och då vill man ha mer fokus på detaljer. Det är naturligt, ute i Europa är allt stängt och det är vi i Sverige som är nästan för öppna, säger Jansson.

- Vi kollar på Peru och har tränat på vårt försvarsspel och ska går vi över till anfallsspelet. Fokus är på hur vi spelar mot Sydkorea och det blir en bra värdemätare att möta Peru.

Under onsdagen fick både Ola Toivonen och Marcus Rohdén smällar när det var träning fem mot fem, precis som när Andreas Granqvist skadade John Guidetti på träningen i Båstad.

- Det är så det ska vara på träningarna, folk är på tå när det närmar sig. Du ska absolut inte gå över gränsen och skada folk men det ska vara intensitet och att man ska vilja vinna, säger Pontus Jansson som är nöjd med Janne Anderssons upplägg med ledighet emellan lägren.

- Det är kanske lite mer lediga dagar där man kan ladda batterierna och komma fräsch till träningsveckorna. Det är jäkligt skönt. En, två dagar med familjen ger oerhört mycket energi och så kan vi ge allt när vi tränar.

Ni hade en genomgång om videogranskning med Jonas Eriksson - vad gav det?
- Det var lärorikt och bra, Jonas är tydlig och bra. Nyttigt för spelare som inte upplevt VAR som jag inte har.

Publicerad 2018-06-07 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons