Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kamp mot klockan för Ekdal: "Spelat med smärta många gånger"

Sverige (herr)

Match mot Norge på tisdag.
Albin Ekdal går en kamp mot klockan
- Jag har spelat med smärta många gånger och är ganska van vid det, säger han.

2:20
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en tv-intervju med Albin Ekdal i spelaren

Mittfältaren Albin Ekdal fick en smäll mot foten i Sampdorias senaste ligamatch mot Sassuolo (seger med 5-3). Trots smällen så spelade Ekdal fram till den 87:e minuten - vilket han nu fått sota för.

Tidigare i veckan saknades nämligen Ekdal från ett antal träningar med Blågult och det blev heller inget spel mot Rumänien. Inför tisdagens möte med Lars Lagerbäcks Norge finns dock hoppet om att han ska kunna spela.

- Jag tränade hela träningen i dag och det kändes ganska så bra, vi får se hur långt det räcker, säger han.

Nu hoppas man att behandling i kombination med vila de kommande dygnen ska göra susen.

ANNONS

- Hoppfull är jag absolut, men vi får se kommande 48 timmarna. Det kan hända mycket, man vill inte gärna gå in i en landskamp och inte känna sig i bra shape. Men det kändes ganska bra i dag.

Klar förbättring?
Absolut. De senaste två dagarna har det gått framåt mycket och tanken har varit att försöka bli frisk till Norge-matchen och det ser ut att kunna gå. 

Albin Ekdal har de senaste åren besvärats av stora skadeproblem och inte sällan spelat i landslaget trots att han inte varit helt hundra. Även mot Norge kan han tvingas acceptera en viss smärta, förklarar han.

- Jag har spelat med smärta många gånger och är ganska van vid det, så handlar det bara om smärta så är det inga problem men är det något som skulle riskera något värre så får vi se.

Vad gäller statusen på den onda foten säger han:

ANNONS

- Den är inte svullen men den är väldigt öm, jag har inte samma rörelsemönster som jag skulle vilja för att gå in i match i dagsläget men det har blivit bättre varje dag så till på tisdag så är jag hoppfull.

Vad är det för typ av skada - hur lyder diagnosen?
- Diagnosen vet jag inte exakt men det var en rejäl smäll mot Sassuolo som jag fick tidigt i matchen och jag fick ondare och ondare. Jag spelade nästan hela matchen vilket jag kanske inte skulle gjort.

Publicerad 2019-03-24 kl 21:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto