Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kan bli ny SvFF-bas - nu tar Jens T Andersson paus som landslagschef

Sverige

FARO. Jens T Andersson vill bli ny SvFF-ordförande.
Nu är planen att vara tjänstledig från och med måndag.
- För mig är det en hygienfaktor, säger landslagschefen till Fotbollskanalen.

3:14
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sverige-Finland i spelaren.

Med start nästa vecka ska valberedningen skära bland de åtta kandidaterna till rollen som ny ordförande för Svenska Fotbollförbundet. Två-tre huvudkandidater av de åtta som är nominerade förväntas tas fram.

Två av de som nominerats, Jens T Andersson och Caroline Waldheim, jobbar hos Svenska Fotbollförbundet och de kommer behöva säga upp sig inför årsmötet den 25 mars om de vill ha möjlighet att bli vald. Förbundets stadgar slår nämligen fast att man inte kan väljas in i styrelsen om är anställd hos SvFF.

- Jag har vetat om det hela tiden så det är ingen nyhet för mig. För min del har det varit glasklart hela tiden, säger Jens T Andersson.

ANNONS

Han är just nu övergripande landslagschef och berättar att han planerar att ta en paus från det jobbet i nästa vecka.

- Jag har ansökt om tjänstledighet från och med måndag den 16 (januari), under förutsättning att jag är kvar i processen. Då kommer jag vara tjänstledig fram till antingen årsmötet eller att jag inte längre är med i processen.

Varför känner du att det är bäst?
- För mig är det en hygienfaktor. Jag, precis som alla andra kandidater, ska inte vara inne på huvudkontoret på det sättet. Det är bättre att vi är på utsidan fram till att den här processen är klar.

Om du inte blir valberedningens förslag som ny ordförande - utmanar du ändå?
- Jag vet inte. Det blir så hypotetiska resonemang. Nu låter vi valberedningen göra sitt jobb. Jag hoppas givetvis vara en av de kandidater som de föreslår vidare och sen får jag ta det därifrån.

ANNONS

Vad händer med din roll under tiden du är tjänstledig?
- Så länge jag är tjänstledig tror jag inte det kommer hända så mycket med den, men det är väl en fråga ytterst för generalsekreteraren. Det kan ju bli så att min tjänstledighet blir allt från några dagar till några månader.

Senast 15 februari ska valberedningen ha tagit fram sin slutgiltiga kandidat.

Publicerad 2023-01-10 kl 10:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto