Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Karl-Johan Johnsson om landslagspetningen: "Såklart tråkigt"

VM-kval 2021-08-26 kl 13:28

Karl-Johan Johnsson petades ur landslaget - efter fyra år.
Om han är bitter?
Absolut inte.
- Janne sa till mig att det är ju inte permanent det här, säger han till Fotbollskanalen.

34:21
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela presskonferensen där janne Andersson presenterade truppen.

Sedan 2017 har Karl-Johan Johnsson varit en konstant i det svenska landslaget. Nu har det blivit ändring på det. När förbundskapten Janne Andersson presenterade truppen till VM-kvalmatcherna mot Spanien och Grekland var det istället Pontus Dahlberg, som är på lån i Doncaster från Watford, som tog en plats bredvid Robin Olsen och Kristoffer Nordfeldt.

Dagen efter uttagningen får Fotbollskanalen tag i FC Köpenhamn-målvakten. Hur han tog beskedet?

- Det är såklart trist men Janne ringde dagen innan och snackade lite. Så jag visste det redan innan. Men det är såklart tråkigt. Man har varit med där ett tag nu så det känns lite konstigt att man inte ska åka iväg. Men samtidigt är det som det är.

ANNONS

Hur gick tankarna när du precis hade fått samtalet?
- Jag hade inte hört något innan så då tänkte jag: ”Det kanske blir något – de kanske vill fortsätta fastän jag inte spelar”. Jag vet inte hur mycket de har sett sedan vi sågs sist heller, säger han och utvecklar sina tankar om konkurrensen:

- Robin har inte stått speciellt mycket och ”Kribba” har väl gjort någon match i AIK. Men samtidigt… Det är väl lite generationsskifte med oss som är lite äldre. Och nu ska de börja kolla på lite yngre spelare målvaktsmässigt eftersom vi andra tre är i princip samma ålder. Då är det helt förståeligt att de tar bort mig känns det som. Men om jag är besviken… Jag var ganska förbered på att om jag inte kommer med – då får man ta det. Jag spelar ju ändå inte kontinuerligt nu heller så då är det väl det riktiga att jag inte kommer med.

ANNONS

Så du köper petningen?
- Ja, jo… Robin har väl ändå varit förstemålvakt sedan Janne och dem tog över och varje gång vi är med landslaget gör han väldigt bra prestationer – i mästerskapen också, så det är klart… Det känns som att han knappt behöver spela matcher – han behöver bara mästerskapen, säger Johnsson skrattandes.

Trots att han står utanför truppen ser 31-åringen inte slutet på landslagskarriären.

- Janne sa till mig att det är ju inte permanent det här utan det finns alltid möjlighet att komma med framöver. Men just nu ville de ta in någon nyare, så det är inte över bara för att man inte kom med en här samlingen.

Johnsson har gjort nio A-landskamper för Sverige sedan debuten 2012 mot Qatar.

Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto