Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sveriges nya stöd till Olsson - alla värmde upp i kompisens tröja

Sverige (herr)

SOLNA. Kristoffer Olsson vårdas efter att ha drabbats av små blodproppar i hjärnan.
Inför mötet med Albanien skickade lagkamraterna från landslaget en ny hälsning till honom.
Alla i Blågult värmde upp i hans tröja.
- Väldigt fint, säger förbundskapten Jon Dahl Tomasson i Viaplay.

1:47
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Inför avspark borta mot Portugal i torsdags höll Sveriges herrlandslag upp en tröja som det stod: "Vi är med dig, Koffe". I samband med måndagens hemmamatch mot Albanien visade herrlandslaget sitt stöd för Kristoffer Olsson återigen.

Alla spelare värmde då upp i Olssons tröja nummer 20, med hans namn på ryggen.

- Spelarna funderade på det (vad de skulle göra). Jag tycker det är en väldigt fin gest. Ett väldigt bra val av spelarna, säger förbundskapten Jon Dahl Tomasson i Viaplay.

Olsson drabbades nyligen av små blodproppar i hjärnan. Han vårdades därefter i respirator, men är nu flyttad till Hammel Neurocenter, som är ett erkänt behandlingscenter specialiserat på avancerad rehabilitering av neurologiska sjukdomar. Mittfältarens klubb Midtjylland har dock meddelat att Olsson ännu inte har återhämtat sig vad gäller motorisk funktion eller verbal förmåga.

Annons

Landslagets idrottspsykologiske rådgivare Daniel Ekvall har förklarat för Fotbollskanalen att flera spelare sökt stöd hos honom under den pågående samlingen, för att hantera den tuffa situationen rörande Olsson.

- Jag tror att det är lite olika från individ till individ, hur nära relation man har med "Koffe". Vissa tänker säkert lite mer och andra lite mindre. Men absolut att det har funnits med i tankarna hos en del, har Ekvall sagt.


Spelarna med Kristoffer Olssons tröja. Foto: Bildbyrån.

En som står nära Olsson är högerbacken Linus Wahlqvist Egnell, som är med i truppen.

- Ouff. Det har varit tungt, om jag ska vara helt ärlig. Det var jobbigt att få samtalet om att han varit med om det han varit med om. Jag vet inte hur många sms jag har skrivit ihop till hans pappa och sen raderat... för jag vet inte vad jag ska säga, berättade Wahlqvist Egnell i dagarna.

Annons

Sverige vann matchen mot Albanien med 1-0.

Publicerad 2024-03-25 kl 18:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto