Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kulusevski fick hålla tal inför matchen: "Måste bli en familj"

Sverige (herr)

SOLNA. Jon Dahl Tomasson lämnade över sitt matchtal.
Till Dejan Kulusevski.
- Jag kopierade lite från min tränare i Tottenham, säger stjärnan. 
- Han gjorde det väldigt bra, berömmer förbundskaptenen. 

2:37
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Gustaf Nilsson nickade in 1-0 till Sverige i den andra halvleken efter ett fint inlägg med högern från Dejan Kulusevski. 

Det blev också slutresultatet mot Albanien - vilket innebar Jon Dal Tomassons första seger som förbundskapten i de svenska färgerna. 

Men "brandtalet" inför matchen lämnade dansken till Kulusevski. 

- Han tog mig åt sidan en sekund och frågade om jag kunde snacka och jag sa att jag löser det, sedan fick jag gå runt och tänka vad fan jag skulle säga, men det var kul. Jag kanske får ta det nåsta gång igen, säger Kulusevski. 

- Jag hämtar inspiration från allt, talet var från min tränare i Tottenham, han är stark på det så jag kopierade lite för jag tror på det han säger. Jag paratade om att vi måste spela som en familj för en familj skyddar varandra. 

Annons

På presskonferensen efteråt får 23-åringen beröm av Dahl Tomasson.

- Fantastiskt. Han gjorde det väldigt bra. Han pratade om att hålla ihop och att vi ska vara en familj. Det var vi, säger förbundskaptenen.

- Dejan tar mer och mer ansvar. Det gillar jag. Vi behöver fler av de spelarna som tar ansvar. Victor (Nilsson Lindelöf) och Robin (Olsen) gör det. Men vi behöver fler spelare som gör det. Det hjälper oss i slutändan.

Även Ludwig Augustinsson var imponerad av Tottenham-stjärnans tal till hela laget.

- Han pratade om att vi är en familj, att vi ska jobba tillsammans och gå ut och kriga. Det var ett bra tal på engelska. Jag visste inte att han skulle hålla talet innan. Men som jag sagt innan: han växer och växer som ledare. Han får gärna göra det igen, säger Augustinsson till Fotbollskanalen.

Annons

- Jag tycker det är bra (att han gjorde det). Det var "Vigge" (Victor Nilsson Lindelöf" sist) men det behöver inte alltid vara lagkaptenen. Det var Dejan i dag, nästa gång kanske det är någon annan. Men det kom från hjärtat. Det var bra.

Dejan är rätt ung, vad säger du om att han ändå tar det här ansvaret?
- Han är ung men han har också mycket erfarenhet från högsta nivå och han är en av våra bästa spelare. Nej, han har inte varit med i hundra år. Men han växer och växer. Han gjorde det väldigt bra.

Var hade han hämtat inspiration från?
- Jag vet faktiskt inte! Jag vet inte om han hade förberett något men om det bara kom från hjärtat är jag väldigt, väldigt imponerad.

Kulusevski: 

- Vi måste komma närmare med varandra och jobba med sammanhållningen, bli en familj och börja verkligen gilla varandra för så var det tidigare i landslaget när det gick bra. Vi har mycket att jobba på, säger han. 

Annons
Publicerad 2024-03-25 kl 22:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto