Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kulusevskis kängor till svenska folket och media: "Du hjälper inte genom att bara kritisera"

Sverige (herr)

SOLNA. När Sverige besegrade Albanien med 1-0 var det bara 17 892 personer på Friends Arena.
Dejan Kulusevski är besviken på att det inte kom fler svenska supportrar och att media är för negativa.
- Du hjälper inte genom att bara kritisera och inte visa ditt stöd, säger han till Fotbollskanalen.

2:37
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se en intervju med Dejan Kulusevski i spelaren ovan.

Sverige besegrade Albanien med 1-0 på Friends Arena. Det var en tudelad Dejan Kulusevski efter matchen. Å ena sidan var han glad över segern, å andra sidan var han besviken på att det inte kom fler svenska supportrar och att media är för negativa.

- Vi alla måste ta mycket större ansvar. Det har varit lite tuffare nu och alla pratar, alla vill vara negativa, det är populärt att vara negativa i de här tiderna. Vi förlorade med 2-5 mot Portugal, tre dagar senare ska du ut och möta ett lag som Albanien. Men Albanien vann sin grupp. Albanien är ett starkt landslag. Och arenan är halvtom, det är fler albaner än svenskar - och man går ut och vinner, det är starkt. Men det är jag som tycker att det är jättestarkt. Vi får se vad som sägs, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

Hur ser du på att det inte är fler svenska supportrar som kommer på matchen?
- Det är jättetråkigt. Jag tycker att det är så tråkigt. Jag tycker att vi alla ska gå ihop tillsammans och göra det här tillsammans. Vi alla vill att Sverige ska spela bra och vara en av de bästa i världen, och det går man om du hjälper spelarna också. Du hjälper inte genom att bara kritisera och inte visa ditt stöd. Så det hade varit kul att komma ihop allihop och hjälpa oss.

Vad ska till för att fler ska komma och kolla på er?
- Vinster förhoppningsvis, och kanske vi kan göra mer för fansen och att vi blir mer ett, och det är samma med journalisterna också, att vi blir mer ett och inte spelar mot varandra hela tiden och överdriver alla situationer bara för att det ska vara populärt att klaga. Så vi kan prata på ett mycket finare sätt och respektera varandra bättre.

Annons

Är det något speciellt som du tänker på?
- Det är väldigt negativt. Vi förlorade mot Portugal med 2-5, men det händer, det är normalt. Speciellt om du ändrar allt tre dagar innan och du sedan möter ett lag som har varit på toppnivån i tio år medan vi har varit i en väldigt svår sits i två år. Det är klart att vi förlorar. Det är ganska normalt.

Ska alla visa mer tålamod?
- Det tycker jag absolut. I dag finns inte det. I dag är det väldigt kul att tycka till, väldigt kul att visa att man kan och att man kan mer än alla andra. Men jag säger sanningen, det är svårt, det är inte enkelt, och vi gör vårt bästa och det var därför kul att få vinna i dag och göra något positivt. Det betyder jättemycket för oss att vi vann. Det är så viktigt. Det är det bästa som kan hända ett lag. Speciellt när du möter ganska bra landslag som vi gjorde i dag. 

Annons
Publicerad 2024-03-25 kl 22:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto