Karlsson med dubbla mål - och rabona i U21-segern: "Det kommer sådana skojgrejer"

U21-EM

HELSINGBORG. Jesper Karlsson hade stor uppvisning i Sveriges EM-kvalmatch mot Luxemburg.
U21-landslaget vann med 4-0 efter två mål av AZ-spelaren.
- När de fick rött var det bara att köra, säger Karlsson till Fotbollskanalen.

Sveriges U21-landslag tog en nödvändig seger i EM-kvalet. På Olympia i Helsingborg vann Sverige med 4-0 mot Luxemburg efter att gästerna fått en utvisning i den 19:e minuten. Pontus Almqvist ordnade den efter ett friläge och fixade en straff två minuter senare, som Jesper Karlsson slog in. Det var 22-åringens första mål i U21-landslaget.

- Det var skönt. Jag tycker att Pontus Almqvist gör det riktigt bra och är viktig idag. Han öppnade upp matchen för oss och sedan var det bara att köra för oss andra.

Är du straffskytten nu?
- Ja, jag var det nu i alla fall.

Ta du nästa också?
- Hundra procent, säger Jesper Karlsson med ett leende.

- När de fick rött så var det bara att köra. Luxemburg var ändå ganska sköna första tio, innan Pontus ordnade utvisningen.

Karlsson gjorde sedan 3-0-målet i den 33:e minuten och var nära ett hattrick i andra halvlek. Där bjöd han även på en "rabona", en passning runt stödjebenet, två gånger om dessutom.

Har du gjort två stycken rabona tidigare?
- Jag vet inte. Det brukar komma lite sådana skojgrejer när man leder, säger Karlsson, som fick en succéstart med två assist i hans första match med nederländska AZ den gångna helgen.

- Jag tycker att det rätt kul att spela fotboll och när man leder kan man hålla på lite så som jag gillar att spela. Det är bara kul.

Sverige är en poäng bakom Italien på andraplatsen i grupp 1. Italien har dock en match mindre spelad och ligger tre poäng bakom ledaren Irland. Tre matcher återstår för Sveriges del i EM-kvalet. Övriga målskyttar mot Luxemburg var Max Svensson och Felix Beijmo.

Publicerad 2020-10-09 kl 21:45