Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kennedy förtydligar om nya rollen: "Det har blivit ett missförstånd"

Sverige

Under onsdagen gick Assyriska ut med Kennedy Bakircioglu återvänder till klubben som scout.
Det stämmer inte, förklarar huvudpersonen själv nu.
- Jag kan bara hjälpa till om Assyriska frågar mig om någon spelare, men inget annat, säger han till SportExpressen.

Foto: Bildbyrån

Under onsdagen gick Assyriska ut med att Hammarby-ikonen Kennedy Bakircioglu återvänder till Södertälje-klubben, bland annat i en roll som scout. Den tidigare mittfältaren berättade själv i en intervju med LT.

- Det är min moderklubb som både jag och farsan har spelat i. Jag är uppvuxen med föreningen och jag känner så mycket för klubbmärket. Jag och Batan är kompisar och när vi satte ner oss och snackade blev det självklart för mig att hjälpa till, sa Bakircioglu.

Men nu går Kennedy ut med ett förtydligande. I en intervju med SportExpressen berättar han att det inte alls handlar om någon scoutroll.

Annons

Jag tror att det har blivit ett missförstånd. En del har fått för sig att jag blivit chefsscout i Assyriska efter den intervjun jag gjorde med LT. Det stämmer inte att jag är chefsscout. Jag har bara sagt till Assyriska att om de behöver hjälp med en spelare som jag känner till så kan jag ge klubben råd om han passar in i klubben eller inte. Jag kan ge råd om de behöver min hjälp om en spelare, det är inget annat som har sagts, säger 39-åringen till tidningen och fortsätter:

Nu har det blivit stora rubriker att jag återvänder till Assyriska som scout - jag vill förtydliga att det inte stämmer. Om man går in som scoutchef så är man heltidsanställd och jag har inte den tiden i dag. Det är inget som jag vill göra i dag heller. Jag kan bara hjälpa till om Assyriska frågar mig om någon spelare, men inget annat. Det har blivit ett missförstånd utåt via media.

Annons

Kennedy beskriver sitt engagemang i Assyriska mer som ett bollplank.

Det handlar mer att om Assyriska skulle ringa mig och fråga om en spelare som jag har kunskap om, då kan jag bistå med information och ge ett bra svar. Men det är inte mer än så. Jag har varit tydlig med det i min kommunikation med Assyriska. Jag är dock ingen chefsscout eller scout. Jag har inte tid då min familj är första prioritet.

Publicerad 2019-12-19 kl 11:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto