Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
14v

Kiese Thelin tror på ny start: "Tror chanserna är stora"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sveriges 3-2-förlust mot Turkiet i spelaren ovan.

KALININGRAD. Isaac Kiese Thelin gjorde mål och assist mot Turkiet.
Nu tror anfallaren att han får starta mot Ryssland.
- Tror chanserna är stora, säger han till Fotbollskanalen.

I VM var Marcus Berg och Ola Toivonen givna i anfallet. Men efter mästerskapet meddelade Toivonen att han gjort sitt i landslaget och då var frågan vem ersättaren skulle bli. Det blev Isaac Kiese Thelin som fick chansen mot Turkiet i Nations League och anfallaren tackade för förtroendet genom att göra ett mål och en assist i 2-3-förlusten. 

- Det var verkligen berg och dalbana där vi hade 2-0 och det kändes bra. Men sedan efter matchen var det nattsvart. Men nu i efterhand så har vi fått ta med oss det som vi gjorde bra och försökt höja det vi gjorde mindre bra. Personligen fick jag göra mål och kände att jag tog chansen, säger Kiese Thelin till Fotbollskanalen.

Vad är du nöjd med från den matchen?
- Framför allt mycket i targetspelet där jag kände mig stark mot deras backlinje. Sedan när man fick göra mål och vara inblandad i ett mål så höjdes självförtroendet. 

Hur ser du på chanserna att få fortsätta från start?
- Tror chanserna är stora.

Isaac Kiese Thelin gör sin första säsong i Bayer Leverkusen och det har blivit en tuff start för både laget och anfallaren. Efter sju omgångar är Leverkusen på 14:e plats och svensken har bara startat i en match och gjort fyra inhopp.

- Men min form är bra. Jag har fått spela lite men inte så mycket. Men jag är pigg. Jag visste att det roteras ganska friskt i laget. Vi har många matcher. Jag har blivit lite äldre, är 26 år, och vet att min chans kommer att komma och då är det upp till mig. Men spela kommer jag att få göra. Vi har många matcher. Det är Europa League, cupen och Bundesliga, säger han.

- Tempot är lite högre och spelet mer böljande i Tyskland än i Belgien. I Belgien kan det bli lite statiskt ibland, men det är normalt. Bundesliga är ett steg upp.

Hur ser du på matchen mot Ryssland?
- Vi möter ett bra lag som har gjort det bra i VM och efter VM. För oss som brukar vara kompakta som lag med ett bra försvarsspel men inte var det hela tiden senast så får vi inte släppa på det nu, för då går det som det gick senast.

Publicerad 2018-10-11 kl 13:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons