Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

KLART – Mrabti korsbandsskadad - missar OS och stora delar av säsongen med Dif

Foto: TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

ABU DHABI. Glöm OS och räkna bort stora delar av allsvenskan 2016.
Kerim Mrabtis knäskada var allvarlig – främre korsbandet är skadat.

- Det är jättetrist, säger Mrabti till svenskfotboll.se.

När Sverige inledde landslagsåret mot Estland i Abu Dhabi överskuggades 1-1 av att Djurgårdens mittfältare Kerim Mrabti skadade knät allvarligt cirka 20 minuter efter sitt inhopp i andra halvlek. TV-bilderna var tydliga i att det såg mörkt ut för honom att ha klarat sig undan en svår skada. 

Under torsdagsmorgonen kom besked om knäskadan och det visar sig att det främre  korsbandet är skadat.

- Ja, det är en allvarlig skada på knät, en skada på främre korsbandet, men vi vill komplettera med magnetkamerabilder för att få en bättre bild av omfattningen av skadan, säger Anders Valentin till förbundets hemsida och fortsätter:

- Korsbandet är ibland bara delvis skadat och korsbandsskador är dessutom ofta kominerade med skador på andra strukturer i knäleden.

Något som betyder att Kerim Mrabti är borta minst sex månader, men det krävs mer noggranna undersökningar i Sverige innan man vet exakt hur länge. Dessutom är det individuellt hur snabbt man är tillbaka.

- Det är jättetråkigt och det är lika bra att vara beredd på att det är en allvarlig skada, men jag är redan ändå helt inställd på att vara tillbaka så fort det bara går, säger Kerim Mrabti till svenskfotboll.se.

Mittfältaren väljer trots skadan att inte åka hem. Istället stannar han med landslaget under resterande tiden av lägret.

- Landslagsläkaren säger att det inte spelar någon roll. Jag stannar hellre kvar. Det är en skön grupp och en härlig miljö att vara i.

Kerim Mrabti kom från Sirius i fjol till Djurgården och gjorde en stark första säsong i allsvenskan som slutade med att han blev årets nykomling. Han har även spelat med U21-landslaget som skulle vara stommen i det lag som åker till OS i Rio de Janeiro i sommar. Tyvärr kan mittfältaren glömma OS och det lär dröja innan Dif-fansen får se honom i allsvenskan 2016. 

Den 21-årige mittfältaren slog igenom i Enköping och spelade sedan två säsonger i Sirius i division 1 och Superettan innan han valde att gå till Djurgården.

Mrabti gästade under tisdagen Ekwall vs Lundh och berättade om sin karriär.

Publicerad 2016-01-07 kl 07:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons